Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Anatolie Dimitriu şi Nicolae Olaru participă la şedinţa AP a GUAM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 decembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii PLDM, Anatolie Dimitriu şi Nicolae Olaru, participă la şedinţa Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru democraţie şi dezvoltare economică GUAM, care se desfăşoară la Baku, Republica Azerbaidjan.

Principalele subiecte abordate vizează procesele de integrare europeană a statelor membre ale GUAM, cooperarea în cadrul Programului de Parteneriat Estic, asigurarea securităţii regionale şi internaţionale. De asemenea, participanţii la întrunire au discutat despre rolul organizaţiilor interparlamentare regionale şi internaţionale în procesul de dezvoltare a cooperării regionale, dar şi despre potenţialul energetic al regiunii GUAM şi participarea statelor membre la asigurarea securităţii energetice a Europei.

Participanţii la AP a GUAM şi-au exprimat îngrijorarea referitor la lipsa de progres în soluţionarea conflictelor prelungite din spaţiul GUAM, care sunt o ameninţare pentru întreaga Europă.

În cadrul lucrărilor grupurilor de specialitate, şeful delegaţiei moldoveneşti, deputatul PLDM, Anatolie Dimitriu a vorbit despre acţiunile întreprinse de autorităţile din Republica Moldova, pentru apropierea ţării noastre de Uniunea Europeană. Deputatul a precizat faptul că vectorul european este singura oportunitate pentru dezvoltarea statului nostru.

În cadrul şedinţei Comitetului pentru cooperare politică şi juridică, deputatul PLDM, Nicolae Olaru a vorbit despre pachetul de acte normative, votate în Parlamentul Republicii Moldova, care vizează semnarea Acordului de Asociere, liberalizarea regimului de vize şi crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Deputaţii au avut, de asemenea, întrevederi bilaterale cu parlamentari din mai multe state.

Sursa: www.pldm.md

Mesajul deputaţilor PLDM cu ocazia sărbătorii profesionale a colaboratorilor organelor afacerilor interne — Ziua poliţiei Liderul PLDM, Vlad Filat, politicianul anului 2012