Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia fracţiunii parlamentare a PLDM privind situaţia din organele pentru ocrotirea normelor de drept şi sistemul de anchetă penală, prin prisma priorităţilor guvernării AIE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 ianuarie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova, întrunită astăzi în şedinţă, a examinat informaţiile despre tragicul incident din data de 23 decembrie 2012, produs în timpul unei partide de vânătoare în raionul Făleşti, la care au participat persoane cu înalte funcţii în stat şi care s-a soldat cu decesul cetăţeanului Sorin Paciu.

Conform concluziilor prealabile, au fost scoase în evidenţă grave disfuncţionalităţi ale sistemului de ocrotire a normelor de drept şi anchetă penală.

Exprimând condoleanţe familiei îndurerate, constatăm cu profunda îngrijorare că cetăţenii Republicii Moldova continuă să fie dezinformaţi referitor la fondul problemei, încercând un sentiment de nesiguranţă privind drepturile garantate de Constituţie şi securitatea vieţii lor cotidiene.

În contextul cazului vizat, fracţiunea parlamentară a PLDM consideră că toate persoanele cu funcţii publice, implicate în acest tragic incident, trebuie să-şi dea demisia.

Fracţiunea PLDM a atenţionat, în repetate rânduri, asupra necesităţii unei evaluări obiective a problemelor existente în activitatea organelor de drept (Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Informaţii şi Securitate) şi sincronizării procesului de reformă a acestora.

Pornind de la această situaţie, fracţiunea parlamentară a PLDM cere preşedintelui Parlamentului convocarea unei sesiuni speciale a Legislativului, în cadrul căreia să fie examinat modul în care organele responsabile au administrat cazul tragicului incident, soldat cu decesul cetăţeanului Sorin Paciu.

În contextul invocat, fracţiunea PLDM va propune crearea unei comisii de anchetă.

Sursa: www.pldm.md

Tineretul Liberal Democrat din Moldova lansează Clubul Liceenilor Youth 2.0. Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova