Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Fracţiunea PLDM nu participă că şedinţa extraordinară a Parlamentului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 ianuarie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova s-au întrunit în dimineaţa acestei zile în şedinţă pentru a examina subiectul ce vizează organizarea unei sesiuni speciale a Parlamentului.

În contextul informării verbale a fracţiunii PLDM privind dispoziţia Preşedintelui Parlamentului de a convoca o sesiune specială a Parlamentului pentru data de 22 ianuarie, ora 11:00, fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat, s-a întrunit în şedinţă şi a constatat următoarele:

  1. Biroul Permanent nu a examinat cererea de convocare a sesiunii extraordinare şi nu a avut posibilitatea să se pronunţe asupra legalităţii cererii, fapt prevăzut în art.37 al. 3 al Regulamentului Parlamentului.
  2. Biroul Permanent al Parlamentului nu a examinat şi nu a aprobat proiectul ordinii de zi pentru şedinţa din sesiunea specială, normă prevăzută în art.13 al. 1 litera “f” din Regulamentul Parlamentului.
  3. Biroul Permanent nu a examinat subiectul privind data convocării sesiunii şi durata acesteia, fapt prevăzut în art. 13 al. 1 litera “a” din acelaşi regulament.

De asemenea, deputaţii şi-au expus obiecţiile privind termenul de organizare a sesiunii extraordinare. În al. 4, art. 37 a Regulamentului Parlamentului se stipulează că Parlamentul poate fi convocat în sesiune extraordinară sau specială în trei zile de la data înregistrării cererii. În acest context, fracţiunea PLDM consideră că sesiunea urma să fie convocată în ziua a treia din data înregistrării cererii, dacă motivul convocării nu vizează aliniatele “l” şi “m” din articolul 66 a Constituţiei Republicii Moldova.

În contextul celor expuse, Fracţiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova consideră că nu poate participa la această sesiune specială, care este organizată contrar procedurii legale.

Sursa: www.pldm.md

Spicuiri din luările de cuvânt ale deputaţilor PLDM la şedinţa extraordinară a Parlamentului Valeriu Streleţ: Nu vom permite sacrificarea viitorului Republicii Moldova