Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

APLD va organiza Conferinţa ştiinţifică a pedagogilor din mun. Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 februarie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În data de 12 februarie a avut loc şedinţa biroului Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi din mun. Chişinău, la care au fost analizate unele propuneri de completare a planului de activitate al asociaţiei pentru anul 2013.

În context a fost vorba despre crearea unui registru de date privind valorificarea patrimoniului instituţiilor din sistemul educaţional; necesitatea inaugurării Institutului de Informare şi Cercetări în domeniul Educaţiei “Şcoala de ieri, de azi, de mâine”, care să ofere cadrelor didactice suport metodic şi posibilitatea de publicare a articolelor pentru completarea portofoliilor de atestare; precum şi deschiderea centrelor de formare profesională continuă pentru cadrele didactice finanţate de sindicatele de ramură.

De asemenea, s-a discutat despre organizarea Conferinţei ştiinţifice a pedagogilor din mun. Chişinău, în data de 20 martie, la care să fie invitaţi reprezentanţi ai DGETS, ME, Comisiei parlamentare pentru Cultură, Educaţie, Tineret, Sport şi Mass-media. La această conferinţă ar urma să fie puse în discuţie chestiuni precum asigurarea cadrelor didactice cu spaţiu locativ, revederea condiţiilor Tratatului de la Bologna, ţinând cont de necesitatea schimbării termenului de studii în învăţământul superior, căutarea unei noi formule de finanţare a instituţiilor educaţionale.

Sursa: www.pldm.md

Valeriu Streleţ a discutat cu ambasadorul ungar Comunicat de presă al fracţiunii parlamentare a PLDM