Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ a discutat cu ambasadorul ungar

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 februarie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi. În cadrul întrevederii cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii despre relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Valeriu Streleţ a menţionat că relaţiile de colaborare dintre cele două ţări sunt în ascensiune şi a mulţumit pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova de Ungaria, în special, la capitolul integrare europeană.

Preşedintele fracţiunii PLDM a menţionat că ţara noastră mizează în continuare pe sprijinul Ungariei. Valeriu Streleţ a mai spus că autorităţile din Republica Moldova consideră utilă preluarea experienţei Ungariei la capitolul prevenirea corupţiei şi reformarea instituţiilor de drept.

Vicepreşedintele PLDM, preşedintele fracţiunii PLDM a punctat de asemenea, necesitatea intensificării dialogului parlamentar, precum şi iniţierea colaborărilor dintre comisiile parlamentare, în mod special fiind vorba de domeniul justiţiei, educaţiei şi cel al agriculturii.

La rândul său, Mátyás Szilágyi a specificat că îşi doreşte să contribuie şi mai mult la apropierea dintre cele două state. De asemenea, Ambasadorul Ungariei a reiterat sprijinul ţării sale pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

La Horeşti, Ialoveni a avut loc etapa zonală a cupei PLDM Ialoveni la volei APLD va organiza Conferinţa ştiinţifică a pedagogilor din mun. Chişinău