Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM solicită stoparea şantajului politic

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 februarie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În contextul solicitării de demisie a Primului-ministru, Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, de către liderul PL, vicepreşedintele PLDM a venit cu următoarele precizări în cadrul unui briefing de presă.

Vadim Pistrinciuc a menţionat că declaraţia lui Mihai Ghimpu este lipsită de sens şi de viziune politică. Ghimpu are dreptul legal să ceară demisia premierului în Parlament. Această acţiune se va sincroniza, printre altele, cu solicitarea lui Plahotniuc sau Dodon, care apară interesele aceluiaşi oligarh.

“În acelaşi timp, declaraţia recentă a lui Ghimpu se încadrează perfect în şirul mesajelor de şantaj pe care le primim — dacă PLDM nu se linişteşte cu decriminalizarea instituţiilor de drept, atunci PL este interesat în generarea alegerilor anticipate, subminarea obiectivelor de integrare europeană şi implementarea agendei de reformă. Îi aducem aminte liderului PL că pentru a integra ţara în Europa este nevoie de guvernare”, a precizat Pistrinciuc.

Pe de altă parte, ieşirea de astăzi a lui Mihai Ghimpu a confirmat o dată în plus că interceptările ilegale, acţiunile de intimidare politică nu sunt întâmplătoare. Este evident că liderul PL, la comanda fostului prim-vicepreşedinte al Parlamentului, doreşte provocarea alegerilor anticipate.

De asemenea, vicepreşedintele PLDM şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că Mihai Ghimpu, fiind jurist de profesie, tolerează şi încurajează fărădelegea, intentarea dosarelor politice, interceptările ilegale şi acţiunile de poliţie politică, similare celor din perioada comunistă. Să înţelegem că îşi schimbă orientarea valorică?

În contextul celor expuse mai sus, PLDM solicită PL să stopeze şantajul politic şi să se abţină de la acţiuni ce ar conduce direct la provocarea alegerilor anticipate.

Serviciul de presă al PLDM
Sursa: www.pldm.md

Ajunul Dragobetelor la Briceni Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova