Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Legea cu privire la oamenii de creaţie şi uniunile de creaţie a fost votată

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Autorii proiectului de lege sunt un grup de deputaţi din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Iniţiativa a fost elaborată cu scopul de a crea garanţii legale pentru asigurarea drepturilor sociale ale oamenilor de creaţie din domeniul literaturii şi artei, precum şi reglementarea relaţiilor de drept, legate de particularităţile fondării şi activităţii uniunilor de creaţie şi asociaţiilor uniunilor de creaţie pentru păstrarea şi dezvoltarea tradiţiilor literaturii şi artei naţionale.

Autorii iniţiativei susţin că uniunile de creaţie au un rol important în dezvoltarea culturii şi artei, iar statul are un beneficiu inestimabil din activitatea uniunilor de creaţie prin completarea patrimoniului şi repertoriului naţional al teatrelor, organizaţiilor concertistice, fondurilor radioului şi televiziunii publice cu lucrări literare, dramaturgice şi muzicale noi, din activitatea educaţională desfăşurată de uniunile de creaţie, din crearea imaginii culturii naţionale pe plan mondial.

Documentul a fost elaborat în conformitate cu prevederile şi recomandărilor curente ale UNESCO, Consiliului European al Artiştilor (ECA), Consiliului Europei, Tratatelor de la Maastricht şi Lisabona cu privire la creaţie, oameni de creaţie şi dezvoltarea creativităţii.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: nu voi capitula în faţa mafiei! ndemnizaţii pentru părinţii participanţilor la războiul de pe Nistru decoraţi post-mortem cu Ordinul “Ştefan cel Mare”