Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

ndemnizaţii pentru părinţii participanţilor la războiul de pe Nistru decoraţi post-mortem cu Ordinul “Ştefan cel Mare”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Parlamentul a aprobat astăzi în primă lectură un proiect de lege care prevede alocarea unei indemnizaţii de 500 de lei părinţilor participanţilor la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, decoraţi post-mortem cu Ordinul “Ştefan cel Mare”.

Iniţiativa legislativă aparţine deputaţilor PLDM, veterani ai războiului pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, Alexandru Cimbriciuc, Iurie Apostolachi şi Ion Butmalai.

Pentru lectura finală deputaţii au convenit să fie efectuate unele modificări astfel încât să fie completată lista beneficiarilor şi să beneficieze de această indemnizaţie părinţii tuturor persoanelor care au decedat pe câmpul de luptă.

Deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc, a menţionat că data de 2 martie este cea mai tristă zi din istoria Republicii Moldova.

“Trebuie să păstrăm vie amintirea celor care şi-au jertfit viaţa pentru independenţa ţării şi să ne exprimăm recunoştinţa susţinând moral şi material părinţii lor”, a spus deputatul.

Până în prezent au fost conferite post-mortem 132 de ordine “Ştefan cel Mare”. Pe 2 martie se împlinesc 21 de ani de la începutul războiului pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Legea cu privire la oamenii de creaţie şi uniunile de creaţie a fost votată Deputaţii PLDM vor aduce omagiu celor căzuti pentru independenţa şi integritatea teritorială a R. Moldova