Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

O iniţiativă legislativă pentru o mai bună protecţie socială a militarilor, şomerilor, părinţilor cu mulţi copii

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

O iniţiativă legislativă, care asigură o mai bună protecţie socială pentru mai multe categorii de cetăţeni: militari, şomeri, părinţi cu mulţi copii , a fost înaintată de vicepreşedinta PLDM, vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici.

Iniţiativa, care a fost înregistrată de Biroul Permanent al legislativului, prevede acordarea pentru militari a dreptului la concediu pentru îngrijirea copilului atât femeilor, cât şi bărbaţilor, iar persoanele cu statut de şomer vor beneficia de stabilirea indemnizaţiilor pentru îngrijirea copilului la fel ca şi persoanele asigurate în condiţiile Legii privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale.

La fel, proiectul propune ca asiguratul care beneficiază de concediu şi de indemnizaţia pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani să aibă dreptul să activeze în condiţiile timpului de muncă parţial.

Proiectul înaintat de deputata Liliana Palihovici propune, de asemenea, acordarea pentru ambii părinţi a dreptului la concediu de îngrijire a copilului până la vârsta de 3 ani în cazul naşterilor multiple, a gemenilor sau mai multor copii. Totodată, proiectul se propune extinderea perioadei de plată a îndemnizaţiei pentru îngrijirea copilului bolnav de la 7 până la 10 ani.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia BPC al Partidului Liberal Democrat din Moldova European Democrat Students îşi exprimă susţinerea pentru Premierul Vlad Filat