Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţie a Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă tentativele de denigrare a imaginii formaţiunii, a liderului său şi a altor reprezentanţi ai PLDM, prin intentarea dosarelor politice la comandă de către Centrul Naţional Anticorupţie.

Informaţiile apărute în mass-media precum că numele unor reprezentanţi ai PLDM ar figura într-un dosar al CNA se înscriu în campania îndreptată împotriva partidului şi au drept scop exercitarea de presiuni politice în vederea preluării cu orice preţ a controlului total asupra instituţiilor statului.

PLDM a atenţionat anterior opinia publică naţională şi internaţională că forţele politice care au stat în spatele demiterii Guvernului, într-un an crucial pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, vor recurge la metode ilegale de presiune şi la intentarea dosarelor politice la comandă. Condamnăm vehement aceste derapaje anti-democratice şi exprimăm neîncredere totală în acţiunile CNA, care a devenit un instrument de şantaj politic şi sursă de fărădelegi.

PLDM anunţă pe această cale că situaţia creată va fi pusă în discuţie la şedinţa Consiliului Politic Naţional din 10 martie curent, după care vom anunţa public poziţia noastră şi acţiunile ulterioare.

Sursa: www.pldm.md

Mesajul Vicepreşedintei Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, 8 martie “Femeia şi influenţa ei în politică”: instruire politică la Budapesta cu participare moldovenească