Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a fost reprezentat la Forumul Tinerilor Lideri ai UID

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 10–13 martie, la Londra, a avut loc al 9-lea Forum al Tinerilor Lideri din cadrul Uniunii Internaţionale Democrate.

Forumul a întrunit peste 65 de participanţi — reprezentanţi ai 40 de partide din 39 de ţări. Din partea PLDM a fost delegată Nighina Azizov, membru al CNP şi şef de cabinet al vicepreşedintei Parlamentului.

La Forum au fost puse în discuţie subiecte de importanţă majoră pentru ţările din America Latină, din Europa de sud-est şi pentru democraţiile consolidate din întreaga lume, cu ar fi: calitatea drepturilor omului, rolul participării civice a cetăţenilor şi diminuarea influenţei statului în activitatea locală, îmbunătăţirea procesului electoral în ţările în tranziţie şi crearea unui climat favorabil pentru dezvoltarea economică şi investiţii.

Un subiect separate, care a stârnit dezbateri complexe, l-a constituit respectarea drepturilor omului în Belarus, Maldive, Ucraina si Venezuela.

Nighina Azizov, alături de colegul din Australia, John Gardner, au vorbit despre securitatea energetică şi modalităţile de diversificare a accesului la resurse energetice alternative. “Este important ca provocările din acest domeniu să fie transformate în oportunităţi. Guvernul Republicii Moldova este în permanentă căutare de soluţii ca sectorul energetic să fie unul performant şi cetăţenii să aibă acces la resurse energetice la un preţ accesibil”, a declarat Nighina Azizov în cadrul modulului “Securitatea energiei — încurajând diversitatea şi explorând noi provocări”.

Tinerii lideri au avut posibilitatea să discute cu lideri consacraţi din Marea Britanie şi Suedia, deputaţi, miniştri, aleşi locali din Partidul Conservator. La finele forumului a fost adoptată Rezoluţia Tinerilor Lideri din cadrul Uniunii Internaţionale Democrate.

Forumul a fost organizat cu suportul Uniunii Democrate Internaţionale şi a Fundaţiei Westminster pentru Democraţie.

Sursa: www.pldm.md

Liberal democratul Maxim Colţa a fost ales preşedintele raionului Cimişlia Wilfried Martens: Liderul PLDM, Vlad Filat, trebuie să preia iar conducerea Guvernului