Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Wilfried Martens: Liderul PLDM, Vlad Filat, trebuie să preia iar conducerea Guvernului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 martie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Alianţa pentru Integrare Europeană trebuie menţinută, pentru că de aceasta depinde viitorul ţării, iar liderul PLDM, Vlad Filat, trebuie să preia conducerea din nou. Declaraţiile fost făcute de către preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Wilfried Martens şi-a exprimat speranţa că Alianţa pentru Integrarea Europeană va depăşi “dificultăţile” prin care trece.

“Am fost martorul a ceea ce s-a întâmplat în Moldova la alegerile recente. Nu trebuie să uităm că Partidul Comuniştilor a avut majoritatea absolută timp de ani şi ani. Alianţa a făcut apoi alegerea europeană, a încercat şi a reuşit să obţină o victorie, să aibă o majoritate în Parlament şi, de asemenea, să aleagă preşedintele. Şi au reuşit. După părerea mea, Alianţa trece printr-o dificultate de ordin intern, aşa cum se întâmplă în multe coaliţii”, a menţionat Martens.

În cadrul aceluiaşi interviu, Wilfried Martens a menţionat că cea mai mare familie politică europeană este gata să medieze, dacă există necesitate, pentru a menţine şi a restabili Alianţa pentru Integrare Europeană.

“Cred că Alianţa este fundamentală pentru viitorul Moldovei, care se află foarte aproape de a încheia acorduri foarte importante cu Uniunea Europeană. Moldova este într-adevăr aproape de UE”, a mai spus Wilfried Martens.

PPE este una din cele mai influente familii politice europene, care include 74 de partide-membre din 40 de ţări. PLDM este membru cu statut de observator al PPE din 10 februarie 2011.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a fost reprezentat la Forumul Tinerilor Lideri ai UID La Ştefan Vodă a avut loc şedinţa Consiliului Politic Teritorial al PLDM