Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat este cel mai mediatizat politician după demiterea Guvernului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Prim-ministrul în exerciţiu, liderul PLDM, Vlad Filat, este cel mai mediatizat politician după demiterea Guvernului. Potrivit unui clasament realizat de către Asociaţia obştească “Start-Moldova”, Vlad Filat este în fruntea celor trei categorii: “Top Cabinet de miniştri”, “Top lideri politici” şi “Top personalităţi politice”.

Printre membrii Cabinetului de miniştri, Vlad Filat a avut peste 1500 de apariţii media timp de o lună. Ministrul de Externe, Iurie Leancă, prim-vicepreşedinte al PLDM se situează pe locul 3 cu 132 de apariţii. Clasamentul este continuat de ministrul de Interne, Dorin Recean — 65.

În “Top lideri politici” şi în “Top personalităţi politice” în frunte se află tot liderul PLDM, Vlad Filat.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei obşteşti “Start-Moldova”, Lilian Boboc, în ultima perioadă, în ţara noastră s-au întâmplat multe evenimente politice şi unul dintre cele mai observate a fost demiterea guvernului AIE-2. “Am hotărât că o evoluţie a apariţiilor media în spaţiul online al actorilor politici este o necesitate”, a menţionat Lilian Boboc în cadrul unei conferinţe de presă.

Topul a fost realizat în perioada 5 martie-7 aprilie. Proiectul “Top cei mai mediatizaţi lideri politici în spaţiu online” are drept scop transparentizarea procesului politic din ţară. Clasamentele sunt făcute prin intermediul unui soft care presupune monitorizarea automată, în timp real a surselor online, fără implicarea factorului uman. În total au fost analizate 200 de site-uri de ştiri din R. Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Ivan Ionaş dezminte acuzaţiile la adresa sa Vlad Filat a fost desemnat candidat pentru funcţia de prim-ministru al RM