Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liuba Cojocaru — o primăriţă model

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Într-un singur an a reuşit să atragă mijloace financiare din exterior în sumă de aproape şapte milioane de lei. Este vorba despre Liuba Cojocaru, primar liberal democrat din satul Măgdaceşti, raionul Criuleni.

Liuba Cojocaru recunoaşte că a fost un an greu, plin de provocări şi greutăţi, dar în ciuda tuturor piedicilor, împreună cu oamenii din partea locului, a reuşit să implementeze proiecte benefice pentru sat. Potrivit liberal democratei, în anul 2012, satul Măgdăceşti a fost declarat cel mai curat şi amenajat din raionul Criuleni.

“Am venit în funcţia de primar pentru a fi alături de oameni şi a face lucruri bune pentru satul, unde îmi sunt copiii, părinţii şi rădăcinile neamului. Uşa mea este deschisă pentru toţi cetăţenii satului şi nu sunt indiferentă faţă de problemele oamenilor. Mereu am spus sătenilor că, numai împreună cu ei, umăr la umăr, vom reuşi să facem ca satul nostru să prospere, bătrânii să aibă condiţii decente de viaţă, iar tinerii să nu plece la oraş”, a spus pentru serviciul de presă al PLDM, primarul de Măgdaceşti, Liuba Cojocaru.

Cu surse financiare atrase din exterior, liberal democrata a reuşit să asigure reparaţia capitală a Oficiului Poştal, Postului de Poliţie şi Bibliotecii Publice. De asemenea, a obţinut finanţare în sumă de cinci milioane de lei pentru construcţia reţelelor exterioare de canalizare şi a renovat Căminul cultural, unde se adună locuitorii satul la diferite manifestaţii.

De asemenea, au fost alocaţi bani pentru reparaţia capitală a sediului primăriei, a drumurilor în două cartiere noi şi pentru construcţia unui bloc nou cu două etaje pentru grădiniţa de copii, a unor pavilioane de aşteptare la traseul central, a sălii de ceremonii funerare şi cantinei sociale. În acelaşi timp, a renovat şi amenajat fântânile din centrul satului, a înzestrat localitatea cu posturi de radioficaţie pentru a comunica mai uşor cu toţi locuitorii satului.

Primarul de Măgdăceşti, Liuba Cojocaru a mai spus că, pentru anul curent, a obţinut 1mln lei pentru prelungirea construcţiei reţelelor de canalizare şi a staţiei de epurare, precum şi 900 mii lei pentru continuarea blocului etajat al grădiniţei de copii.

Pentru anul 2013, primăriţa îşi mai propune să finiseze construcţia unui teren performant de joacă pentru copii, să schimbe geamurile şi uşile exterioare la edificiile Liceului Teoretic Măgdăceşti şi grădiniţei de copii.

Sursa: www.pldm.md

La Drochia a fost constituită Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi Campionat de fotbal pentru tinerii liberal democraţi