Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

La Ungheni a fost constituită Asociaţia Pedagogilor Liberali Democraţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 13 aprilie, la Ungheni, a avut loc şedinţa de constituire a Asociaţiei Pedagogilor Liberali Democraţi, la care au participat 120 de pedagogi, membri şi simpatizanţi ai PLDM. De asemenea, în calitate de invitaţi, au fost prezenţi vicepreşedintele PLDM, Grigore Belostecinic, rectorul ASEM, doctor în pedagogie; viceministra Educaţiei, Loretta Handrabura; directorul Liceului teoretic “Gheorghe Asachi”, din Chişinău, Boris Volosatâi; deputatul, Angel Agachi; preşedintele OT Ungheni a PLDM, Iurie Toma; reprezentanţii administraţiei publice locale; parohul Bisericii “Teodora de la Sihla”, Ioan Ciuntu, care a binecuvîntat începutul activităţii asociaţiei.

În debutul şedinţei, Iurie Toma a argumentat necesitatea constituirii acestei asociaţii socio-profesionale pentru identificarea celor mai stringente probleme din domeniul învăţământului, dar şi posibilităţile de rezolvare a acestora.

În alocuţiunea sa, viceministra Educaţiei, Loretta Handrabura, a menţionat că pedagogii asigură pulsul societăţii şi sunt cei care aduc plusvaloare. La rândul său, Grigore Belostecinic a susţinut ideea formării asociaţiei, apreciind optimismul şi prodesionalismul cadrelor didactice din raionul Ungheni.

Directorul L.T. “Gh.Asachi”, preşedintele Asociaţiei Pedagogilor Liberali Democraţi din Chişinău, Boris Volosatâi, a transmis participanţilor salutul şi susţinerea colegilor din capitală şi i-a asigurat de tot sprijinul şi colaborarea necesară.

Primarii prezenţi la şedinţa de constituire au susţinut întru totul proiectul de creare a asociaţiei şi au promis că vor acorda atenţie şi sprijin permanent colectivelor didactice din teritoriu.

Preşedinte al Asociaţiei Pedagogilor Liberali Democraţi din Ungheni a fost ales, prin vot unanim, Alexandru Ciuvaga.

Sursa: www.pldm.md

Chiril Lucinschi şi Petru Vlah au participat la AIP a CSI Chiril Lucinschi a discutat cu ambasadorul Germaniei