Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Chiril Lucinschi şi Petru Vlah au participat la AIP a CSI

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii Chiril Lucinschi şi Petru Vlah au efectuat o vizită de lucru la Sankt-Petersburg, Federaţia Rusă, unde au participat la mai multe evenimente organizate de către Duma de Stat a Federaţiei Ruse, printre care Forumul Internaţional “Perspectiva economică euro-asiatică”.

În cadrul lucrărilor Adunării Interparlamentare (AIP) a CSI a avut loc şedinţa Comisiei permanente pentru politică socială şi drepturile omului, la care Petru Vlah a fost ales în calitate de vicepreşedinte.

Chiril Lucinschi a participat la Conferinţa Internaţională “Rolul organizaţiilor parlamentare în constituirea unei Europe fără frontiere”, la care au fost prezenţi pentru prima dată după 3 ani, atât membrii AIP a CSI, cât şi reprezentanţii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Jean-Claude Mignion, preşedintele APCE a subliniat în discursul său că, recent, s-au împlinit 15 ani de la semnarea Acordului de cooperare dintre API a CSI şi APCE. El a precizat că optează pentru continuarea cooperării reciproc avantajoase şi consolidarea relaţiilor dintre aceste organizaţii.

Chiril Lucinschi a mai participat la masa rotundă organizată în cadrul ediţiei a 15-a a Festivalului internaţional al teatrelor ruse din CSI şi ţările Baltice: “Spaţiu fără frontiere: dialogul multicultural, dezvoltarea continuă a societăţii”.

Preşedintele Comisiei Parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a Parlamentului Republicii Moldova menţionat că doar prin cooperarea interculturală pot fi extinse frontierele.

Sursa: www.pldm.md

Sergiu Artene a fost ales preşedinte al OT Călăraşi a PLDM La Ungheni a fost constituită Asociaţia Pedagogilor Liberali Democraţi