Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputatul Alexandru Cimbriciuc a fost ales vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului de Independenţa din RM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 20 aprilie curent, deputaţii PLDM, Alexandru Cimbriciuc şi Ion Butmalai, au participat la întrunirea Consiliului Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului de Independenţă din Republica Moldova. În cadrul şedinţei a fost audiat raportul de activitate al Uniunii şi au fost aleşi membrii organelor de conducere.

Astfel, cu votul majorităţii celor prezenţi, deputatul Alexandru Cimbriciuc, preşedintele filialei Soroca a Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului de Independenţă, a fost ales vicepreşedinte al Uniunii, devenind responsabil de armonizarea legislaţiei şi relaţiile cu organele statului. De asemenea, Cimbriciuc va face parte şi din Consiliul de Administraţie.

Deputatul liberal democrat a mulţumit pentru încrederea acordată şi a menţionat că va depune tot efortul pentru a propune cât mai multe iniţiative legislative în Parlament, care să susţină membrii Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului de Independenţă din Republica Moldova.

Alexandru Cimbriciuc a menţionat că Parlamentul, deja, a votat iniţiativa legislativă care prevede alocarea unei sume de 500 de lei părinţilor persoanelor decedate în războiul de pe Nistru şi din Afganistan.

În acest context, au fost lansate discuţii referitor la activitatea internă a Uniunii şi la necesităţile de îmbunătăţire a bazei legale în domeniul ce ţine de veterani. În cadrul dezbaterilor, deputatul Alexandru Cimbriciuc a venit cu propunerea de a crea un fond al Uniunii pentru a facilita acumularea şi gestionarea resurselor financiare necesare pentru desfăşurarea unei activităţi mai eficiente a uniunii, deschis inclusiv şi pentru donaţii.

La sfârşitul şedinţei, vicepreşedintele Uniunii, Alexandru Cimbriciuc, a promis ca în termen de 10 zile să prezinte un plan de activitate pe domeniul responsabil.

Sursa: www.pldm.md

Tinerii liberal democraţi de la ASEM — implicaţi în acţiuni ecologice Liceenii TLDM Youth Club 2.0 au făcut o vizită la guvern