Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Chiril Lucinschi a avut o întrevedere cu un grup de experţi străini în domeniul mass-media

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, preşedintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Chiril Lucinschi a avut astăzi o întrevedere cu jurnalişti, experţi în mass-media şi în etica jurnalistică din România, Bulgaria, Estonia, Bosnia şi Herţegovina. De asemenea, la eveniment au participat preşedinta Consiliului de Presă din Republica Moldova, Ludmila Andronic, şi secretarul Consiliului de Presă, director executiv al API, Petru Macovei.

În cadrul discuţiilor, Chiril Lucinschi a vorbit despre evoluţia presei din Republica Moldova, după anul 2009.

“În ultimii trei ani, în ţara noastră au apărut mai multe instituţii media, iar jurnaliştii nu mai sunt împiedicaţi să-şi facă meseria. Dar dacă vorbim despre libertate, eminamente trebuie să ne referim şi la calitate, presa nu trebuie să fie folosită ca instrument de manipulare, alta este menirea ei”, a menţionat preşedintele comisiei.

Chiril Lucinschi a vorbit şi despre legislaţia din acest domeniu.

“E de competenţa statului să creeze condiţii egale de dezvoltare pentru toate instituţiile media, iar legislaţia care reglementează acest domeniu, trebuie să fie clară şi să corespundă realităţilor”, a spus deputatul PLDM.

În acest context, Lucinschi a subliniat necesitatea asigurării transparenţei proprietăţii în mass-media, pentru a cunoaşte nu doar cine sunt adevăraţii proprietari ai instituţiilor media, ci şi provenienţa mijloacelor financiare pentru investiţii.

La rândul său secretarul Consiliului de Presă, Petru Macovei a mulţumit pentru disponibilitatea de a participa la această întrevedere, dar şi pentru deschiderea comisiei prezidate de Lucinschi în comunicarea şi colaborarea cu ONG-urile de media din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Acţiune ecologică la Edineţ Liliana Palihovici: Prin decizia sa, CC nu face altceva decât să continue lista cazurilor în care Moldova este condamnată din cauza utilizării justiţiei în scopuri de răfuială politică