Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici a participat la ceremonia de arborare a Drapelului de Stat în com. Vădeni, raionul Soroca

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 27 aprilie curent, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, vicepreşedintele PLDM, a participat la ceremonia de arborare a Drapelului de Stat în com. Vădeni, raionul Soroca. La eveniment au fost prezenţi şi deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, preşedintele raionului Soroca, Victor Său, primarul comunei Vădeni, Leonid Buga, precum şi alţi oaspeţi de onoare.

În cadrul ceremoniei de arborare a Drapelului de Stat, Liliana Palihovici a spus că este mândră că participă la un asemenea eveniment.

“Mă bucur că am trăit aceleaşi emoţii împreună cu locuitorii din Vădeni care, de astăzi înainte, în fiecare dimineaţă, se vor trezi şi vor vedea tricolorul pe această colină”, a spus Liliana Palihovici.

Totodată, Liliana Palihovici, a menţionat faptul că, iniţiativa arborării tricolorului naţional pe colina din comuna Vădeni, reprezintă o atitudine de respect faţă de simbolurile ţării şi un prilej de mare bucurie, pentru că au început să fie organizate tot mai des manifestări publice de sărbătorire a simbolurilor Republicii Moldova.

La 27 aprilie, pe trei dintre cele mai înalte coline din Moldova — în raioanele Soroca, Cantemir şi Nisporeni — au fost arborate trei drapele, astfel ca tricolorul naţional, simbol suprem al libertăţii, independenţei şi suveranităţii poporului nostru, să se vadă de departe, reamintindu-ne de trecut şi călăuzindu-ne paşii spre viitor, cu mândrie de neam şi de ţară.

Ziua Drapelului a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010.

Mesajul Lilianei Palihovici cu ocazia Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova

Astăzi sărbătorim tricolorul — drapelul de stat al Republicii Moldova — pentru al treilea an consecutiv în istoria recentă a ţării.

Această sărbătoare, instituită de Parlament la iniţiativa deputaţilor liberal-democraţi, este dedicată deopotrivă înaintaşilor noştri — celor care au luptat pentru tricolor şi identitate, şi celor care vor duce ţara înainte — tinerilor. Precursorii noştri au obţinut independenţa Republicii Moldova sub semnul tricolorului şi, la fel sub semnul tricolorului, tinerii au contribuit la revenirea la democraţie la 7 aprilie 2009.

Astăzi, pe trei dintre cele mai înalte coline din Moldova — în raionul Soroca, Cantemir şi Nisporeni — arborăm trei drapele, astfel ca tricolorul să se vadă de departe şi să ne reamintească de trecut şi viitor.

Tricolorul face parte din identitatea noastră ca oameni şi ca ţară: să-l purtăm cu demnitate pe piept şi în suflet!

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă cu privire la şedinţa CPN al PLDM Vlad Filat a participat la arborarea Drapelului de Stat în comuna Lărguţa, raionul Cantemir