Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la arborarea Drapelului de Stat în comuna Lărguţa, raionul Cantemir

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 aprilie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 27 aprilie, Republica Moldova marchează Ziua Drapelului de Stat. Cu aceasta ocazie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la ceremonia de arborare a Drapelului de Stat al Republicii Moldova în comuna Lărguţa, raionul Cantemir. La eveniment a participat şi premierul interimar, Iurie Leancă, prim-vicepreşedintele PLDM, deputatul Ion Balan, preşedintele OT Cantemir a PLDM, reprezentanţii administraţiei publice locale, dar şi membrii comunităţii.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a felicitat cetăţenii cu ocazia Zilei Drapelului şi a menţionat că are sentimente de mândrie, deoarece azi în întreaga ţară se sărbătoreşte Tricolorul.

“Vă felicit cu ocazia acestei frumoase sărbători şi vă doresc tuturor sănătate şi linişte în suflet. Vă îndemn încă o dată să cinstiţi valorile şi simbolurile naţionale, căci, numai având o societate educată în spiritul moralei şi patriotismului, vom reuşi tot ceea ce ne-am propus. Avem nevoie mai mult ca niciodată de o societate solidară, o societate care are un obiectiv comun. Am crezut şi cred cu tărie în continuare în viitorul RM”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul liberal democrat i-a sugerat premierului interimar că la anul viitor asemenea drapele ar fi bine să se instaleze şi în alte localităţi ale Republicii Moldova.

La rândul său, premierul interimar, Iurie Leancă, a menţionat că iniţiativa de a arbora acest drapel îi aparţine liderului PLDM, Vlad Filat, şi pe această i-a mulţumit în numele cetăţenilor.

“Lipsa unei zile naţionale a Drapelului de Stat a fost o mare scăpare, dar guvernarea democratică a RM a reuşit să repare acesta gravă eroare. Sper că, în viitorul apropiat, drapelul de stat va flutura în toată republica, nu doar pe edificiile care sunt obligate prin lege să îl arboreze. Apelând la simbolurile naţionale, inclusiv Drapelul de stat, noi tot timpul vom găsi energia şi motivaţia necesară pentru a merge înainte”, a spus premierul interimar.

După eveniment, Vlad Filat şi Iurie Leancă au mers la biserica din localitate, unde au aprins câte o lumânare.

PLDM menţionează că astăzi au mai fost arborate asemenea drapele în Soroca şi Nisporeni.

Ziua Drapelului a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii din primul Legislativ.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici a participat la ceremonia de arborare a Drapelului de Stat în com. Vădeni, raionul Soroca Vlad Filat: Tiraspolul trebuie să înţeleagă că orice acţiune ilegală va avea contracarare