Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM, Vlad Filat: Dotarea cu tehnică a Poliţiei de Frontieră şi a Serviciului Vamal este o cerinţă absolut necesară

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 30 aprilie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova a participat la ceremonia oficială de transmitere a tehnicii şi echipamentului special Poliţiei de Frontieră şi Serviciului Vamal ale Republicii Moldova de către Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii. La eveniment a participat şi premierul interimar, Iurie Leancă, prim-vicepreşedintele PLDM, Ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne, Dorin Recean, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William H. Moser.

Liderul PLDM, Vlad Filat a spus că este mândru de ceea ce a văzut.

“Dincolo de cerinţele pe care le avem din partea partenerilor de dezvoltare, dotarea cu tehnica necesară a Poliţiei de Frontieră şi a Serviciului Vamal este o cerinţă absolut necesară, vitală, pentru ca Republica Moldova să fie un stat care emană securitate”, a specificat Vlad Filat.

“Ţin să mulţumesc, în numele Guvernului RM, pentru suportul acordat de către poporul şi Guvernul american. Sunt sigur că această tehnică va ajuta poliţia de frontieră şi serviciul vamal să asigurare securitatea interne a RM”, a afirmat premierul interimar, Iurie Leancă.

Ulterior, oficialii au examinat noile utilaje, iar unele maşini chiar au fost testate.

În cadrul evenimentului au fost transmise 110 autoturisme, 105 de quadrociclete (ATV), binocluri, termovizoare şi alte echipamente utilizate la securizarea frontierei de stat. Procurarea şi transmiterea echipamentului tehnic pentru instituţiile de frontieră ale Republicii Moldova a avut loc în cadrul proiectului “Armele de distrugere în masă — Programul de Prevenire şi Proliferare”, finanţat de către Departamentul Apărării al SUA. Proiectul a fost lansat în vara 2012, iar suma alocată se ridică la 23 mln. USD.

Sursa: www.pldm.md

Mesaj de felicitare al Preşedintelui PLDM, Vlad FILAT, cu prilejul aniversării a 55-a a IPNA “Teleradio-Moldova” Vlad Filat — lider în Top 50