Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mesaj de felicitare al Preşedintelui PLDM, Vlad FILAT, cu prilejul aniversării a 55-a a IPNA “Teleradio-Moldova”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Acum, 55 de ani, a avut loc un eveniment care a marcat dezvoltarea atât a progresului tehnic în ţara noastră, cât şi a societăţii în ansamblu — fondarea primei televiziuni naţionale a Republicii Moldova.

Înaintaşii din breasla jurnalistică, care au stat la baza edificării televiziunii naţionale, au fost cei care au adus în casele cetăţenilor cele mai frumoase creaţii ale maeştrilor de artă şi cultură, promovând valorile spirituale, au creat emisiuni tematice şi au reflectat evenimentele de actualitate în ştirile difuzate pentru populaţia ţării.

A fi prima televiziune este o onoare, dar şi o responsabilitate enormă. Este greu de estimat rolul televiziunii în momentele cruciale pentru istoria statului Republica Moldova. Colaboratorii televiziunii naţionale au fost mereu printre promotorii valorilor naţionale, au opus rezistenţă cenzurii partinice în anii de dictatură comunistă şi au promovat libertatea de exprimare şi gândire în ţara noastră.

Pe parcursul timpului, televiziunea naţională a evoluat substanţial, s-a modernizat şi s-a dezvoltat odată cu societatea noastră, dar cel mai important — a devenit o sursă credibilă de informare pentru oameni şi un aliat sigur al poporului în lupta pentru libertate, prosperare şi un viitor european.

Vă felicit cordial cu ocazia acestei performanţe! Sunt încrezător că, la această vârstă onorabilă, televiziunea naţională are un viitor promiţător, capacitatea de a contribui la valorificarea potenţialului Republicii Moldova şi realizarea obiectivului major — de a deveni o ţară cu adevărat liberă şi democratică.

Vlad FILAT,
Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova

Sursa: www.pldm.md

La Ungheni a fost constituită Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Liberali Democraţi Liderul PLDM, Vlad Filat: Dotarea cu tehnică a Poliţiei de Frontieră şi a Serviciului Vamal este o cerinţă absolut necesară