Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Chiril Lucinschi a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 mai 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Stimaţi reprezentanţi ai mass-media!

Într-o societate, parcursul democratic este într-un pas cu libertatea de exprimare, doar cu o presă liberă şi echidistantă poate fi asigurată transparenţa actului de guvernare, oferind cetăţeanului un produs informaţional de calitate.

Retrospectiva ultimilor trei ani, arată că s-au făcut paşi importanţi în domeniul libertăţii media. Acum, Republica Moldova, conform rapoartelor naţionale şi internaţionale, are o presă parţial liberă, o presă care poate să spună multe, o presă care îşi practică nestingherit meseria.

Evident, mai avem mult de muncit pentru a schimba în totalitate lucrurile. În calitatea mea de preşedinte al Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, vreau să vă asigur de toată susţinerea şi deschiderea întru promovarea jurnalismului de calitate, a libertăţii de exprimare, a valorilor europene, pe care pune accent Republica Moldova.

Stimaţi jurnalişti, vă doresc multă inspiraţie, curaj şi forţă, pentru a purta cu demnitate numele profesiei de Jurnalist. Imparţialitatea şi pluralismul de opinie să vă fie călăuză în activitatea Dvs.de zi cu zi.

Vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici: Atunci când nu există libertate — o simt în primul rând jurnaliştii

Ziua Mondială a Libertăţii Presei trebuie marcată nu doar de către jurnalişti, ci de întreaga societate, pentru că fiecare dintre noi beneficiază de produsul acestei munci, folosind informaţiile de interes public.

Ceea ce le doresc în această zi profesioniştilor din mass-media este să-şi continue cu demnitate munca de investigaţie, pentru a căuta şi răspândi informaţii de care au nevoie cu adevărat oamenii. În acelaşi timp, le doresc jurnaliştilor să continue să observe şi lucrurile de la suprafaţă şi să le aducă în prim-planul mass-media, fie că este vorba de reuşite sau de dificultăţi.

Există evoluţii benefice în ceea ce priveşte starea libertăţii presei în Moldova în ultimul timp, chiar dacă unii pot avea altă opinie în acest sens. Să încercăm, totuşi, să comparăm ceea ce avem astăzi la capitolul libertatea de exprimare cu ceea ce nu exista acum patru ani şi lucrurile devin clare.

Echipa PLDM a organizat, începând cu 2009, mai multe evenimente şi acţiuni în sprijinul presei din Moldova şi vom continua această pledoarie mai departe.

Atunci când nu există libertate o simt în primul rând jurnaliştii — şi astăzi este ziua lor profesională. Iar atunci când această libertate este obţinută şi menţinută, avem de câştigat cu toţii.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — lider în Top 50 TLDM a stabilit relaţii de colaborare cu Uniunea Tânără a partidului condus de Angela Merkel