Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a stabilit relaţii de colaborare cu Uniunea Tânără a partidului condus de Angela Merkel

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 mai 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Vineri, 3 mai, birourile de conducere ale Tineretului Liberal Democrat din Moldova şi Organizaţiei de Tineret a Uniunii Creştin — Democrate (CDU) din Germania s-au întrunit la Chişinău pentru a stabili un program de colaborare între părţi. Tinerii au discutat despre situaţia politică din regiune, dar şi despre proiectele pe care le au în implementare.

După întrevedere, preşedintele TLDM, deputatul George Mocanu, şi preşedintele Uniunii Tinere (UT) a CDU, deputatul Philipp Missfelder, au susţinut o conferinţă de presă comună.

George Mocanu a mulţumit Germaniei şi CDU pentru susţinerea acordată tinerilor din Moldova, precizând că această vizită este o confirmare a deschiderii Germaniei pentru ţara noastră şi care se concretizează într-o bună colaborare la nivel politic.

“Colaborarea cu UT este importantă nu doar pentru TLDM, ci pentru toţi tinerii din R. Moldova. Să nu uităm de stagiile de practică oferite de Bundestag-ul german tinerilor din ţara noastră, precum şi de bursierii Fundaţiei Konrad Adenauer. Această vizită vine să consolideze relaţiile existente între OT a PLDM şi UT a CDU”, a menţionat George Mocanu.

La rândul său, Philipp Missfelder, preşedintele UT a CDU a transmis susţinerea cancelarului german, Angela Merkel, pentru formarea unui guvern de orientare pro-europeană cu participarea PLDM, dar şi pentru o cooperare strânsă între organizaţiile de tineret ale celor două partide.

La baza vizitei noastre au stat două motive: primul — am vrut să vă transmitem mesajul de solidaritate al preşedintelui CDU, cancelarul Angela Merkel, şi al doilea — să acordăm sprijinul nostru celor care susţin decisiv vectorul european al Republicii Moldova, a spus Philipp Missfelder.

“Suntem îngrijoraţi de situaţia politică internă din Republica Moldova, dar un lucru este cert: vom continua să susţinem prietenii noştri si în situaţiile mai dificile. Suntem convinşi că drumul Republicii Moldova spre Europa poate fi parcurs doar de un guvern cu participarea liberal democraţilor. Privim cu încredere spre colaborarea dintre partidele noastre, inclusiv cu Organizaţia de Tineret a PLDM,” a menţionat deputatul german.

Philipp Missfelder şi-a exprimat speranţa că, într-un timp scurt, tinerii din Moldova vor putea circula liber în Germania.

În perioada 2–5 mai 2013, o delegaţie formată din 25 de membri ai biroului de conducere al Organizaţiei de Tineret a Uniunii Creştin — Democrate din Germania, vizitează Republica Moldova.

Christlich Demokratische Union (CDU) este cel mai mare partid din Germania, de orientare centru-dreapta şi este condus de actualul cancelar Angela Merkel. CDU este membru al Partidului Popular European, la fel ca şi Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Chiril Lucinschi a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei Valeriu Streleţ: Vom depune eforturi pentru a avansa cât mai mult în dialogul cu Uniunea Europeană