Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Omagiu de 9 mai eroilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 mai 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Cu ocazia împlinirii a 68 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova, deputaţi, miniştri au adus un omagiu celor căzuţi pe frontul de luptă.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat pentru presă că ziua de 9 mai este una importantă, zi în care a fost instaurată pacea pe continentul european.

“Este o zi când sărbătorim nu doar victoria asupra fascismului, dar şi Ziua Europei”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a specificat că această zi îi trezeşte amintiri frumoase, or copil fiind participa la manifestaţiile organizate în satul său de baştină, Lăpuşna.

“Am amintiri de sărbătoare. Îmi aduc aminte că, de fiecare dată, împreună cu colegii de şcoală mergeam să depunem flori la Monumentul Ostaşilor căzuţi pentru victoria asupra fascismului din localitate”, a mai spus Vlad Filat.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PLDM, premierul interimar, Iurie Leancă, a declarat în discursul său că tânăra generaţie trebuie să cunoască că Europa liberă şi unită există graţie celor care au luptat în cel mai sângeros război.

“Este o zi când îi comemorăm pe cei care şi-au pierdut viaţa, dar şi pe cei care au supravieţuit, astfel încât după cel de-al doilea război mondial să nu mai existe războaie”, a menţionat Iurie Leancă.

Şi vicepreşedinta PLDM, vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, a avut cuvinte de recunoştinţă pentru cei care au luptat şi care au căzut pe câmpul de luptă.

“Trebuie să învăţăm câteva lucruri importante cum ar fi dragostea şi dăruinţa de a lupta până la sfârşit. Vă mulţumesc dragi veterani. Cu toţii sunteţi veteranii noştri, dintr-o armată şi din cealaltă. Vă felicit cu ocazia Zilei unităţii Europei şi cu ocazia Zilei păcii în Europa”, a declarat vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici.

După mitingul de comemorare de la Complexul Memorial “Eternitate”, Vlad Filat a depus flori la monumentele “Focul veşnic”, “Stela Eroilor Moldoveni”, “Maica îndurerată”.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: PLDM a fost, este şi va fi mereu dedicat necondiţionat viitorului european al Republicii Moldova Vlad Filat s-a întâlnit cu şefii unor misiuni diplomatice