Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Iniţiativă legislativă a PLDM pentru asigurarea dreptului de vot al studenţilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 mai 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii din fracţiunea parlamentară a PLDM au înregistrat astăzi un proiect de lege care prevede simplificarea procedurii de vot pentru elevi şi studenţi.

În Republica Moldova există peste 120.000 de tineri care îşi fac studiile în localităţi diferite decât cele în care au domiciliul, iar din acest motiv este necesară asigurarea condiţiilor optime pentru a-şi exercita dreptul fundamental de a alege. Îmbunătăţirile aduse la Codul Electoral prin acest proiect de lege vor permite elevilor şi studenţilor să voteze, în baza documentelor justificative, în orice secţie de votare deschisă în localitatea în care îşi efectuează studiile, completând o declaraţie pe propria răspundere privind abţinerea de la votarea multiplă.

Totodată, proiectul de lege prevede că birourile electorale pot decide asupra prelungirii, cu cel mult 2 ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor, care stau în rând la secţia de votare respectivă, să-şi realizeze acest drept fundamental.

Sursa: www.pldm.md

Mesajul vicepreşedintei PLDM, Liliana Palihovici, cu ocazia Zilei Familiei Iurie Leancă a fost desemnat candidat la funcţia de premier