Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Dezbateri asupra valorilor europene cu participarea liberal-democraţilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 mai 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În data de 24 mai, tinerii liberal-democraţi au fost prezenţi la conferinţa aniversară “Politici responsabile în Europa — 50 de ani după Robert Schuman”, organizat de RSI Budapesta. În cadrul evenimentului s-au dezbătut provocările cu care se confruntă partidele de centru dreapta din întreaga Europă în contextul multiplelor crize: economice, financiare, politice.

Printre invitaţi au fost Othmar Karas, vicepreşedinte al Parlamentului European, Eniko Gyori, ministru de Stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului de Externe al Ungariei, Jacques Santer, parlamentar european, preşedinte al Fundaţiei Robert Schuman.

Conferinţa a avut 3 părţi: discursuri de deschidere, grupuri de lucru, concluzii şi însemnări finale. În cadrul grupurilor de lucru s-a discutat despre regândirea instituţiilor şi a politicilor publice, mesaje politice europene pentru anul 2014, leadership şi valori pentru politica secolului XXI.

În discursurile lor invitaţii au accentuat că este nevoie de cât mai multă responsabilitate şi solidaritate pentru a trece cu brio de provocările politice. S-a accentuat natura autocritică a partidelor de centru-dreapta, iar principala ameninţare, pe termen mediu, la nivelul întregului continent este populismul de stânga.

“Acest eveniment a adus, faţă în faţă, tineri lideri din Europa Centrală şi de Est şi oficiali europeni. Ni s-a reconfirmat deschiderea Uniunii Europene faţă de Moldova şi necesitatea continuării reformelor începute” a declarat Mihaela Spătaru, vicepreşedinte TLDM.

În cadrul evenimentului, Dan Caranfil, membru al CPN a PLDM, a insistat că pentru Republica Moldova este important ca cetăţenii să poată circula liber în Uniunea Europeană. În acelaşi context, Caranfil a mulţumit pentru principiul “more for more”, care se aplică Republicii Moldova.

Robert Schuman Institute este o instituţie fondată de către Partidul Popular European în anul 1995 pentru a oferi suport partidelor de centru-dreapta în consolidarea instituţională şi dezvoltarea culturii politice.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici: Vom continua să acordăm o atenţie sporită sănătăţii femeii Vlad Filat a susţinut o prelegere publică la Academia de Ştiinţe