Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputatul George Mocanu — speaker în cadrul Institutului European de Ştiinţe Politice din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În data de 25 mai deputatul George Mocanu a fost speaker în cadrul seminarului internaţional “Democraţie reală, guvernare eficientă şi economie de piaţă funcţională — rezultate ale unei tranziţii de succes” organizat de IESP Moldova. Parlamentarul a vorbit despre consultarea cetăţenilor şi a societăţii civile în procesul democratic.

În cadrul intervenţiei acesta a punctat principalele aspecte ale relaţiei dintre societatea civilă, autorităţile publice şi partidele politice, precum şi modul în care acestea se influenţează reciproc. Parlamentarul a subliniat că în majoritatea instituţiilor de stat este o nevoie acută de oameni bine instruiţi care să facă schimbărilor pozitive şi să ofere soluţii pentru implementarea reformelor. Se caută oameni buni şi profesionişti, nu doar “oameni dragi” a menţionat deputatul parafrazând versurile unei melodii bine cunoscute şi referindu-se la fenomenului nepotismului încă ridicat din cadrul instituţiilor publice.

Institutul European de Studii Politice este fondat în anul 2003 şi este membru în reţeaua europeană a şcolilor de studii politice din cadrul Consiliului Europei.

Sursa: www.pldm.md

George Mocanu — invitat al Şcolii Tânărului Lider Politic ADEPT Leonid Zalevschi a fost ales primar în comuna Chetrosu