Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la lansarea cărţii “Călăul e nevinovat”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 iunie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a participat la lansarea cărţii “Călăul e nevinovat”, scrisă de fostul său purtător de cuvânt, Igor Volniţchi. La evenimentul, care a avut loc la Biblioteca Naţională, au mai participat vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, deputaţii PLDM, Chiril Luchinschi, George Mocanu, academicieni, analişti politici, scriitori, jurnalişti.

Liderul PLDM, Vlad Filat l-a felicitat pe Igor Volniţchi pentru faptul că, fiind extrem de solicitat în funcţia de purtător de cuvânt, a reuşit totuşi performanţa de a scrie un roman.

“Mărturisesc, am fost intrigat — când a reuşit să scrie această carte? Şi mi-a spus că 70 la sută din aceasta fusese scrisă înainte de a veni să lucreze la Guvern. Atâta timp cât vom avea oameni de calitate — vom avea mai puţini călăi în viaţa noastră, iar dacă vor apărea, vor fi sancţionaţi. Faptul că acest roman l-ai dedicat fiului tău, dar şi semenilor lui, este un lucru foarte bun, deoarece copiii merită să cunoască şi să trăiască o viaţă absolut diferită decât cea care este redată în roman”, a spus Vlad Filat.

De asemenea, Vlad Filat i-a mulţumit lui Igor Volniţchi pentru că a muncit alături de el timp de 3 ani şi 7 luni şi a reuşit să contribuie la asigurarea unei bune guvernări în Republica Moldova.

“Igor Volniţchi a sacrificat timp, energie, pentru a fi cel mai bun purtător de cuvânt al unui premier din Republica Moldova. De asemenea, el a contribuit în asigurarea unei bune guvernări în ţară. Eu îmi doresc că Igor, având calităţile necesare, să devină om politic, or în politică avem nevoie de oameni de calitate, ca în rezultat să avem şi o politică bună”, a mai spus Vlad Filat.

Autorul cărţii, Igor Volniţchi, a menţionat că istoria acestei cărţi a început în 1995, de atunci a colectat materiale.

“Am colectat cazuri ale victimelor afectate de traficul de fiinţe umane, ale celor care au fost amăgiţi de străini. Această carte este un tribut pe care îl plătesc trecutului meu. Este un roman dur, dar nici nu mi-am propus scopul să fac chip de îngeri unor demoni. Vă enervează, mă urâţi, foarte bine, dar acum duceţi această povară împreună cu mine”, a menţionat autorul romanului.

Igor Volniţchi a donat în luna mai Bibliotecii Naţionale a Moldovei o treime din tirajul romanului său “Călăul e nevinovat”. Prin intermediul Biblioteci Naţionale, romanul urmează să ajungă în mai multe biblioteci din Republica Moldova.

Igor Volniţchi a fost consilier principal de stat, purtător de cuvânt al Prim-ministrului Republicii Moldova în perioada 2009–2013.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici participă la Forul politic al PPE Deputaţii PLDM au elaborat un Cod de etică şi conduită a deputatului