Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici participă la Forul politic al PPE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 4–5 iunie curent, vicepreşedinta Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Liliana Palihovici, participă la Forul politic al Partidului Popular European (PPE), care are loc în Bruxelles. În cadrul acestuia, Liliana Palihovici a vorbit despre situaţia actuală din Republica Moldova.

Vicepreşedinta PLDM a cerut susţinerea PPE pentru ca Republica Moldova să parafeze cât mai curând acordurile de Asociere şi Liberalizare a Regimului de Vize cu Uniunea Europeană.

“Republica Moldova a reuşit să aleagă un nou guvern, condus de un om cu experienţă, este vorba despre prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă. Acum, Guvernul Leancă va continua să implementeze proiectele demarate de guvernul condus de liderul PLDM, Vlad Filat. Vrem să asigurăm un trai decent cetăţenilor, aici acasă”, a spus Liliana Palihovici.

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, a felicitat Republica Moldova şi conducerea PLDM pentru faptul că a reuşit să depăşească criza politică şi să semneze Acordul Politic de constituire a Coaliţiei de Guvernare Pro-europeană.

De asemenea, Wilfried Martens a salutat învestirea Guvernului condus de prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, şi a reiterat suportul PPE în procesul de integrare europeană.

“Suntem încrezători că guvernul condus de Iurie Leancă va implementa cu succes toate reformele necesare, cum ar fi: lupta împotriva corupţiei, edificarea statului de drept — reforme necesare pentru a garanta integrarea europeană a Republicii Moldova”, a declarat liderul PPE.

PPE este una din cele mai influente familii politice europene, care include 74 de partide-membre din 40 de ţări. PLDM este membru cu statut de observator al PPE din 10 februarie 2011.

Sursa: www.pldm.md

Reacţia PLDM la declaraţiile calomnioase ale liderului PL Vlad Filat a participat la lansarea cărţii “Călăul e nevinovat”