Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vizită de succes la Bruxelles pentru TLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Conducerea Tineretului Liberal Democrat din Moldova a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles. Din delegaţie au făcut parte preşedintele TLDM, deputatul George Mocanu, vicepreşedinţii Andrei Spânu şi Mihaela Spătaru, preşedinţi ai organizaţiilor teritoriale şi membri ai Consiliului Naţional al TLDM.

Tinerii liberal democraţi s-au întâlnit cu mai mulţi oficiali, printre care: europarlamentarul Roman, Monica Macovei; preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Popular European (YEPP), Konstantinos Kyranakis şi vicepreşedintele Juha-Pekka Nurvala; secretarul general-adjunct al PPE, Christian Kremer; preşedintele Jong CD&V, Tom Vandenkendelaere; directorul KAS Bruxelles, Dr. Ştefan Gehrold; şeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, E.S. Eugen Caras; referentul pentru Republica Moldova în cadrul Parteneriatului Estic, Remi Duflot, precum şi cu cercetători şi reprezentanţi ai societăţii civile.

În cadrul discuţiilor şi dezbaterilor s-au abordat principalele subiecte de pe agenda europeană a Republicii Moldova. Toţi partenerii de discuţii s-au arătat conştienţi de importanţa semnării Acordului de Asociere, a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător şi de liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, manifestându-şi deplina susţinere pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova.

Oficialii europeni au salutat formarea noului guvern condus de prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, şi au apreciat eforturile Republicii Moldova pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Parteneriatului Estic, iar Summitul de la Vilnius din noiembrie 2013 este văzut de partenerii R.Moldova ca un nou pas în relaţiile RM-UE.

În cadrul vizitei, TLDM a stabilit noi relaţii de colaborare cu organizaţii de tineret membre ale PPE. Întâlnirile cu reprezentanţii YEPP, dar şi Jong CD&V din Belgia, vor conduce la noi proiecte comune în beneficiul tinerilor din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM au elaborat un Cod de etică şi conduită a deputatului În raionul Ungheni a fost constituită Asociaţia Teritorială a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL”