Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În raionul Ungheni a fost constituită Asociaţia Teritorială a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 6 iunie curent, a avut loc conferinţa de constituire a Asociaţiei Teritoriale Ungheni a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL” a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Şedinţa s-a desfăşurat în incinta Consiliului raional Ungheni. La lucrările conferinţei au participat membri şi simpatizanţi ai PLDM, deputaţii Alexandru Cimbriciuc şi Ion Butmalai, preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, şi primarul or. Ungheni, Alexandru Ambros.

Scopul asociaţiei este de a promova principiile democratice şi programul PLDM în rândurile militarilor şi colaboratorilor structurilor de forţă în rezervă şi retragere, precum şi implicarea lor în viaţa politică şi publică din raionul Ungheni.

Conform ordinii de zi, delegaţii au dezbătut structura organizatorică a Asociaţiei Teritoriale Ungheni a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL” şi au aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare.

Astfel, cu votul unanim al celor prezenţi, preşedinte al asociaţiei a fost ales Valeriu Şterghite, vicepreşedinţi au devenit Valeriu Chiriac, Andrei Butnaru şi Andrei Racoveţ, iar secretar — Mihail Savin.

În mesajul adresat participanţilor la conferinţa de constituire, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ungheni a PLDM, Iurie Toma a menţionat că momentul creării asociaţiei este unul oportun, deoarece domeniul apărării şi securităţii se află în toiul reformelor şi membrii asociaţiei vor fi implicaţi în aceste procese.

“Întărirea structurii Uniunii Ofiţerilor în Rezervă «STEJARUL» în teritoriu va contribui la o bună organizare şi consolidare a Organizaţiei Teritoriale Ungheni a PLDM”, a spus Iurie Toma.

Prezent la eveniment, preşedintele Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL”, colonel(r) Igor Gorgan a spus că este îmbucurător faptul că tot mai mulţi ofiţeri în rezervă a diferitelor structuri de forţă doresc să facă parte din asociaţie.

La şedinţă au fost stabilite sarcinile membrilor şi trasate priorităţile de activitate pentru perioada de până la sfârşitul anului 2013.

La finalul şedinţei, a fost adoptată Rezoluţia Asociaţiei Teritoriale Ungheni a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL” a PLDM.

După şedinţă, delegaţii la conferinţă au depus flori la monumentul eroilor căzuţi la datorie.

Sursa: www.pldm.md

Vizită de succes la Bruxelles pentru TLDM Concediu mai mare mamelor cu tripleţi