Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din Ialoveni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 29 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 28 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raionul Ialoveni. La şedinţă au mai fost prezenţi liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, preşedintele Organizaţiei Teritoriale (OT) Ialoveni a PLDM, deputatul Anatolie Dimitriu, consilieri raionali şi locali, preşedinţii organizaţiilor primare şi responsabili de micro-sectoare.

Preşedintele OT Ialoveni a PLDM, Anatolie Dimitriu a vorbit despre realizările organizaţiei şi a menţionat că echipa este una solidară şi puternică.

“Împreună, prin organizare şi muncă, am reuşim să constituim toate organzaţiile primare pe lângă secţiile de votare şi să ajungem la etapa de finalizare a procesului de micro-sectorizare. Suntem alături de cetăţeni şi intervenim ori de câte ori este necesar pentru a soluţiona anumite probleme cu care se confruntă aceştea”, a spus Anatolie Dimitriu.

Liderul PLDM, Vlad Filat a mulţumit membrilor de partid pentru rezultatele obţinute în timp şi a menţionat că, în următoarea perioadă, este necesară o mai bună organizare pentru a putea duce la bun sfârşit promisiunile făcute în faţa cetăţenilor.

“Este necesar să ne mobilizăm şi împreună să ducem la bun sfârşit toate proiectele demarate. De asemenea, consider oportun să începeţi proiecte noi ce ţin de infrastructură, etc. Cetăţenii Republicii Moldova merită condiţii bune de trai, iar noi trebuie să le asigurăm. Doar muncind vom reuşi, pentru că noi suntem un partid cu oameni responsabili”, a spus liderul PLDM.

Vlad Filat a spus că liberal-democraţii, care se află în funcţii de conducere, trebuie să informeze oamenii despre rezultatele muncii lor şi să puncteze planurile de viitor.

“Eu am ajuns la concluzia că nu există localitate, unde nu s-a implementat măcar un proiect. Trebuie să recunoaştem că acum Republica Moldova este un adevărat şantier de construcţie”, a punctat liderul PLDM.

Membrii PLDM au profitat de prezenţa liderului, a vicepreşedintelui PLDM, a ministrului Agriculturii şi au adresat mai multe întrebări din domeniul educaţiei, sănătăţii, justiţiei, agriculturii.

Referindu-se la desfăşurarea examenelor de bacalaureat, directoarea LT din Costeşti, Natalia Petrea, a spus că reforma în educaţie trebuie continuată.

“Este o reformă care trebuie dusă la bun sfârşit. Elevii trebuie să demonstreze în mod cinstit rodul muncii lor, după 12 ani de studii. Copiii au nevoie de cunoştinţe, nu de note mari. Societatea are nevoie de specialişti buni, de aceea trebuie să implementăm de urgenţă toate reformele demarate de Ministerul Educaţiei. A venit timpul schimbărilor şi nu trebuie să ne fie frică de ele”, a menţionat Natalia Petrea.

La rândul său, Vlad Filat a spus că fără educaţie, Republica Moldova nu are viitor, de aceea elevii trebuie să înveţe bine pe parcursul anilor pentru a trece cu succes testul de maturitate.

Membrii PLDM din Ialoveni, au apreciat şi reformele demarate de Ministerul Sănătăţii, condus de Andrei Usatâi.

“Reformele din domeniul sănătăţii sunt necesare şi utile. Cetăţenii merită un sistem care să corespundă necesităţilor reale. Apreciem faptul că în ţară se renovează spitalele raionale, care nu au fost reparate de zeci de ani, se construiesc centre de sănătate, se aduc echipamente medicale moderne. Asemenea acţiuni nu au avut loc pe timpul comuniştilor. Noi susţinem reformele demarate de ministrul Usatâi şi promitem să oferim cetăţenilor servicii medicale de calitate”, a spus medicul şef-adjunct de la Spitalul raional din Ialoveni, Mihai Cotovan.

Liderul PLDM a menţionat că sistemul de sănătate reprezintă una din priorităţi, iar pentru ca acesta să fie de calitate s-a depus mult efort pentru a-l îmbunătăţi. “Investiţiile făcute dau deja rezultate, iar oamenii beneficiază de servicii medicale de calitate. Vreau să vă informez că, în viitorul apropiat, în Chişinău se va deschide un bloc chirugical performant, care va fi unic în ţară. Reformele nu se opresc aici, vor continua”, a punctat Vlad Filat.

Liderul agricol din comuna Rezeni, Nicolae Cotorobai, care are în gestiunea sa 40 hectare de vie, a menţionat că s-au înregistrat anumite succese şi în agricultură. “În sfârşit, după mult timp, Ministerul Agriculturii acordă o atenţie sporită persoanelor care se ocupă cu prelucrarea pământului. Sperăm în continuare la o conlucrare eficientă”, a spus Nicolae Cotorobai.

De cealaltă parte, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov a promis că va depune tot efortul pentru a oferi suportul necesar celor care sunt interesaţi să dezvolte o afacere în domeniul agriculturii.

În raionul Ialoveni, PLDM este reprezentat de 11 consilieri raionali şi 7 primari.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Toichi Sakata Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Orhei