Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din Criuleni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 iulie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 2 iulie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raionul Criuleni. La şedinţă au mai fost prezenţi preşedintele Organizaţiei Teritoriale Criuleni a PLDM, Ghenadie Cazacu, preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, deputatul PLDM, Elena Frumosu, membri ai BPT şi CPT, consilieri raionali, primari, şefi ai serviciilor desconcentrate, preşedinţi ai organizaţiilor primare şi responsabili de micro-sectoare.

La începutul şedinţei, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Criuleni a PLDM, Ghenadie Cazacu a făcut o prezentare a activităţii organizaţiei din ultima perioadă şi a menţionat că echipa este una responsabilă şi unită.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a spus că OT Criuleni este una activă, care a obţinut rezultate bune pe parcursul tuturor campaniilor electorale.

“Avem aici oameni buni, care au capacitate să-şi asume responsabilitatea de guvernare. Avem de muncit pentru ca în Republica Moldova să avem în continuare o guvernare democratică. Mă bucură faptul că în fiecare localitate din raionul Criuleni se implementează proiecte ce ţin de infrastructură. Trebuie să depunem tot efortul pentru a finaliza implementarea acestora şi a demara alte proiecte noi”, a spus liderul PLDM.

De asemenea, Vlad Filat a spus că din septembrie vor demara Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale.

Membrii de partid au adresat mai multe întrebări preşedintelui PLDM.

Primarul din Măşcăuţi, l-a întrebat pe Vlad Filat la ce etapă se află strategia care prevedere descentralizarea locală şi când primarii nu vor mai fi limitaţi în a lua decizii.

Vlad Filat a menţionat că descentralizarea puterii şi asigurarea autonomiei locale constituie una din priorităţile PLDM.

“Descentralizarea înseamnă, o autonomie publică locală autentică. În urma implementării reformei ce vizează autonomia locală, urmează a fi delegate nu doar un şir de competenţe către administraţia publică locală, ci şi responsabilităţi, care în cele din urmă să contribuie la eficientizarea actului administrativ. Descentralizarea puterii va asigura buna guvernare a ţării, va responsabiliza autorităţile publice de toate nivelele, va asigura dezvoltarea locală şi democratizarea societăţii”, a spus liderul PLDM.

Gestionarea blocurilor locative a fost un alt subiect dezbătut în cadrul şedinţei. Un membru PLDM s-a plâns că, din cauza unei lacune în legislaţie, locatarii blocurilor nu pot crea Asociaţii Obşteşti, din cauza că mai mult de jumătate din locatari sunt plecaţi peste hotarele ţării, dar legea prevede că este necesară semnătura a 51% din locatari.

La rândul său, liderul PLDM, Vlad Filat a menţionat că într-adevăr este o problemă, care necesită a fi soluţionată şi a promis că va face toate demersurile necesare.

În cadrul aceleiaşi vizite, liderul PLDM s-a deplasat în satul Ratuş, unde s-a întâlnit cu preşedinţii organizaţiilor primare din Hruşova, Zăicana, Boşcana, Paşcani, Micleşti, Măgdăceşti, Hârtopul Mare şi cu membrii de partid responsabili de micro-sectoare.

La sfârşitul ambelor întâlniri, preşedintele PLDM, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor liberal-democraţi.

Vlad Filat a participat la deschiderea grădiniţei “Albinuţa” din satul Drăsliceni, raionul Criuleni

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a efectuat astăzi, 2 iulie, o vizită de lucru în raionul Criuleni. În cadrul acesteia, liderul PLDM a participat la deschiderea oficială a grădiniţei “Albinuţa” din satul Drăsliceni, raionul Criuleni. La deschidere au mai fost prezenţi preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, deputatul PLDM, Elena Frumosu, părinţi si copii din sat.

Reconstrucţia grădiniţei a demarat în anul trecut, fiind schimbat acoperişul, sistemul de canalizare şi încălzire, renovate dormitoarele şi sălile de grupă.

Vlad Filat s-a familiarizat cu noile condiţii, de care vor beneficia copiii, exprimându-şi satisfacţia în legătură cu faptul că micuţii vor avea o casă nouă, luminoasă şi spaţioasă.

“Am un sentiment de mândrie şi vreau să vă spun că nu doar la Criuleni, ci în toată ţara se deschid asemenea grădiniţe. Meritul, desigur, este al Dvs, pentru ca aţi fost insistenţi şi aţi obţinut ceea ce vă doriţi”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, i-a mulţumit liderului PLDM pentru implicarea personală în realizarea acestui proiect, precizând că până acum, la Criuleni, au fost renovate 4 instituţii preşcolare, iar până la sfârşitul mandatului său vor fi deschise încă patru.

La rândul său, deputata PLDM, Elena Frumosu şi-a exprimat speranţa că această gradiniţă va fi frecventată de foarte mulţi copii.

Primarul comunei Drasliceni, Petru Buzu, şi directoarea grădiniţei, Olga Guzun, au mulţumit preşedintelui raionului şi liderului PLDM pentru suportul acordat în realizarea acestui proiect.

“Este o zi aşteptată de întreg satul. Mă bucur că, în sfârşit, avem o gradiniţă nouă în comuna Drăsliceni. Copiii sunt viitorul nostru, de aceea trebuie să investim în educaţia lor”, a spus primarul comunei.

A avut cuvinte de mulţumire şi preşedinta Asociaţiei de părinţi, Ana Ursu, care a menţionat că este foarte important pentru părinţi să ştie că odraslele lor sunt în siguranţă şi îşi petrec ziua în condiţii moderne, având îngrijirea necesară.

La rândul lor, micuţii au prezentat, în semn de mulţumire, un spectacol de cântece şi poezii.

Încântat de prestaţia copiilor de la grădinţă, Vlad Filat a promis că le va transmite chiar mâine 5 computere.

Pentru efectuarea lucrărilor de reconstrucţie a grădiniţei din satul Drăsliceni s-au cheltuit 1 mln 100 mii de lei. Grădiniţa “Albinuţa” este frecventată de 86 de copii din localitate.

Tot astăzi, liderul PLDM a vizitat gimnaziul şi Centrul pentru copii cu dizabilităţi din satul Hruşova.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM propun amendamente la Legea privind sistemul public de asigurări sociale Vlad Filat a întâlnit-o la Aeroport pe Victoria, fetiţa care a suportat un transplant de ficat