Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM propun amendamente la Legea privind sistemul public de asigurări sociale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 iulie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova propun modificarea legislaţiei, astfel încât persoanele care beneficiază de două sau mai multe plăţi sociale să poată ridica banii de la o singură instituţie financiară. Proiectul de lege a fost elaborat în rezultatul mai multor plângeri din partea cetăţenilor, care susţin că pierd prea mult timp pentru deplasarea şi aşteptarea la coadă, la două sau mai multe instituţii financiare, în cazul în care au de primit mai multe plăţi de asigurări sociale. De asemenea, în unele regiuni, cetăţenii sunt nevoiţi să se deplaseze în alte localităţi pentru a ridica banii.

Amendamentul propus vine să completeze articolele 40 şi 42 din Legea privind sistemul public de asigurări sociale. Astfel, ambele articole se completează cu precizarea că plata drepturilor de asigurare socială va fi efectuată de către instituţiile financiare selectate în bază de concurs. Totodată, art. 42 se completează cu art. (4), conform căruia plata va fi efectuată de una şi aceiaşi instituţie, la alegerea beneficiarului, din cele selectate de CNAS în urma concursului.

De asemenea, deputaţii PLDM propun modificarea şi completarea Legii asigurării pentru accidente de muncă şi boli profesionale. Astfel, plata îndemnizaţiei pentru transferarea temporară la altă muncă, cea de invaliditate, sau cea de deces să fie efectuată prin intermediul instituţiei financiare selectată în bază de concurs, dar nu de subdiviziunile structurale ale Casei Naţionale de Asigurări Sociale, cum este în prezent.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Riccardo Migliori Liderul PLDM, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din Criuleni