Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Riccardo Migliori

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 iulie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut astăzi, 1 iulie, o întrevedere cu preşedintele Delegaţiei Italiene pe lângă Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Riccardo Migliori.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi situaţia din regiunea transnistreană.

Vlad Filat a menţionat că, în perspectiva integrării europene, ţara noastră are obiective clar stabilite.

“Până la sfârşitul lunii noiembrie, urmează să parafăm Acordul de Asociere şi Liber Schimb. Sperăm, către sfârşitul actualului mandat parlamentar, cetăţenii să poată beneficia de regim liberalizat de vize. În construcţia europeană, Italia joacă un rol important, de aceea mizăm pe sprijinul ţării Dumneavoastră”, a spus Vlad Filat.

Riccardo Migliori a promis că guvernul italian va susţine în continuare aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, cu atât mai mult, cu cât, din 2014, Italia va deţine preşedinţia Uniunii Europene. “Ştim că este un proces dificil, dar Italia va sprijini toate demersurile RM pentru a adera la marea familie europeană”, a spus Riccardo Migliori.

Oficialul italian s-a interesat de situaţia din raioanele de est ale RM şi menţionat că ar fi oportună organizarea unei întâlniri pe linie parlamentară între Chişinău şi Tiraspol.

Vlad Filat a menţionat că, personal, a fost implicat în acest proces şi consideră că situaţia din regiune trebuie tratătă cu mare grijă şi calm, pentru a nu admite tensionări şi provocări.

“Sarcina noastră este să administrăm raţional situaţia din regiunea transnistreană. Orice comunicare aduce rezultat şi cu cât mai multă lume va fi implicată în acest proces, cu atât va fi mai bine”, a spus Vlad Filat.

În finalul întrevederii, Vlad Filat a mulţumit Italiei pentru sprijinul constant pe care îl acordă RM şi a exprimat recunoştinţă guvernului italian pentru grija manifestată faţă de conaţionalii noştri.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Orhei Deputaţii PLDM propun amendamente la Legea privind sistemul public de asigurări sociale