Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită la Tocuz şi Sălcuţa

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 iulie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Căuşeni.

Liderul PLDM s-a deplasat în satul Sălcuţa, unde a vizitat Grădiniţa-creşă “Ghiocel”, edificiu recent renovat. De asemenea, Vlad Filat a inspectat cum decurg lucrarile de construcţie a grădiniţei din satul Tocuz.

Lucrările de reconstrucţie a grădiniţei “Ghiocel” au început în 2008 şi au fost finisate în luna iunie a anului trecut. Instituţia a fost renovată capital, iar la moment este frecventată de 164 de copii. Pentru reparaţii au fost alocate aproximativ 6 milioane de lei. Redeschiderea instituţiei preşcolare, după ce nu a funcţionat timp de 14 ani, a oferit 30 de locuri de muncă.

Vlad Filat s-a declarat satisfăcut de cele văzute şi a mulţumit educatoarelor şi dădacelor pentru grija manifestată faţă de copii.

“Mă bucur că micuţii beneficiază aici de condiţii decente. Educatia începe de la gradiniţă şi e de datoria noastră să oferim copiilor tot sprijinul, grija şi dragostea. Doar aşa vom creşte o generaţie sănătoasă, dezvoltată şi instruită, de care ţara are mare nevoie”, a spus Vlad Filat.

Ulterior, liderul PLDM s-a deplasat în satul Tocuz, unde, la fel, a vizitat gradiniţa de copii, aflată în proces de renovare.

Primarul satului Tocuz, Simion Dărănuţă, a menţionat că, pana în acest moment, au fost efectuate reparaţii în proporţie de 50 la sută, pentru care s-au cheltuit peste 5 mln de lei. Din aceşti bani a fost schimbat acoperişul, sistemul de încălzire, geamurile, uşile, iar acum se efectuează lucrări de interior. Primarul a mai spus că urmează sa fie identificate surse financiare pentru a finaliza lucrările şi a procura mobilierul necesar.

Această instituţie va putea fi frecventată de 350 de copii, a precizat primarul.

Vlad Filat a ţinut să menţioneze că satul Tocuz este printre puţinele localităţi care ar putea să se laude cu un număr impresionant de copii. Faptul că natalitatea este în creştere trebuie să motiveze autorităţile locale să depună tot efortul pentru a finaliza cât de curând lucrările de reconstrucţie a grădiniţei. “Copiii trebuie să crească şi să se educe în condiţii moderne, confortabile, iar părinţii să-i ştie în siguranţă şi pe mâni bune”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

La Ocniţa a fost creată Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din Căuşeni