Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Victimele represiunilor politice au fost comemorate la Şoldăneşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 iulie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Peste 40 de persoane deportate de regimul stalinist şi familiile lor au participat sâmbătă, la Şoldăneşti, la o acţiune de comemorare a victimelor represiunilor politice, desfăşurată de Organizaţia Teritorială Şoldăneşti a PLDM şi preşedinta acesteia, deputata Maria Nasu.

La eveniment au mai participat preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, preşedintele raionului Şoldăneşti, Alexandru Reliţchi, mai mulţi consilieri raionali, membri de partid.

Participanţii la miting au depus flori la Monumentul victimelor represiunilor regimului stalinist, din scuarul Gării feroviare din Şoldăneşti.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ a menţionat că victime ale deportărilor au fost oameni destoinici şi gospodari, iar tânăra generaţie trebuie să le cinstească memoria.

Monumentul victimelor represiunilor regimului stalinist a fost înălţat în septembrie 2012, la iniţiativa Organizaţiei Teritoriale a PLDM.

“Acest monument a fost ridicat în memoria celor care au apărat demnitatea, credinţa şi valorile naţionale ale poporului nostru. Proiectul a căpătat durabilitate în timp, datorită colegilor de partid, a voluntarilor, celor mai buni profesori şi învăţători din raion, precum şi a tuturor cetăţenilor de bună credinţă”, a spus Maria Nasu.

Pentru pomenirea victimelor, un sobor de preoţi a oficiat un serviciu divin şi a binecuvântat o masă de pomenire aranjată în stil naţional în parcul din apropiere.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — în vizită la Nisporeni Vlad Filat a participat la dezbaterea publică “Lecţii învăţate şi lecţii de învăţat. Depăşirea şi prevenirea crizelor politice”