Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la dezbaterea publică “Lecţii învăţate şi lecţii de învăţat. Depăşirea şi prevenirea crizelor politice”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 iulie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat astăzi, la dezbaterile publice cu tema: “Lecţii învăţate şi lecţii de învăţat. Depăşirea şi prevenirea crizelor politice: rolul clasei politice şi al societăţii — 1”, organizată de Agenţia de presă IPN.

La dezbatere au mai participat directorul executiv a Clubului Politic al Femeilor 50/50, Ecaterina Mardarovici, directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, directorul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT, Igor Boţan, directorul Agenţiei de presă IPN, Valeriu Vasilică.

Vlad Filat a vorbit despre criza politică prin care a trecut Republica Moldova, despre paşii întreprinşi pentru soluţionarea acesteia. Depăşirea crizei este rezultatul responsabilităţii de care a dat dovadă clasa politică de la Chişinău, a afirmat Vlad Filat.

“S-a reuşit acest lucru prin foarte multă comunicare şi, desigur, prin realizarea unui compromis. Decizia a fost luată în interesul Republicii Moldova. Procesele demarate în anul 2009 trebuie să aibă finalitate, este vorba despre Acordul de asociere, de Liber schimb, Regimul Liberalizat de vize”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a admis că în republica Moldova ar mai putea exista situaţii de criză, dar este necesar să avem capacitatea pentru a le administra eficient.

“Eu sunt cu sufletul împăcat, am făcut ce trebuia pentru a fi depăşită criza politică. Dacă ar trebui să aleg la moment între funcţia de preşedinte al PLDM şi cea de premier al RM, aş alege cu certitudine pe cea de lider de partid. Această calitate este una foarte importantă. M-am convins că este foarte important ca un partid să fie puternic şi funcţional. Desigur, am şi un regret că, în această perioadă, nu am oferit suficient timp partidului. Voi munci în continuare la partid şi vă voi uimi prin rezultatele pe care le va obţine PLDM la următoarele alegeri”, a spus Vlad Filat.

În cadrul dezbaterii publice, directorul ADEPT, Igor Boţan, a menţionat criza politică a fost depăşită în stil european şi este foarte important că au fost scoase în prim plan alte persoane din partidele politice pentru a prelua guvernarea şi a duce la bun sfârşit programul complex de integrare europeană a ţării.

Experţii prezenţi la dezbaterea publică au concluzionat că, pentru a evita crizele politice, guvernarea trebuie să muncească la perfecţionarea legislaţiei, inclusiv în domeniul finanţării partidelor politice.

Sursa: www.pldm.md

Victimele represiunilor politice au fost comemorate la Şoldăneşti TLDM este alături de tinerii conservatori din Europa