Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a fost reprezentat la Academia de Vară a Organizaţiei de Femei a PPE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 iulie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 18–21 iulie, la Roma, Italia, s-a desfăşurat Academia de Vara a Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European, cu genericul “Femeile şi antreprenoriatul”.

La eveniment au participat peste 40 de doamne din Croatia, Belgia, Romania, Olanda, Germania, Republica Moldova, Georgia, Ucraina, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Slovenia, Suedia, Republica Finlanda, etc.

În cadrul panelului au fost discutate şi adoptate rezoluţii pe următoarele subiecte: contribuţia femeilor-antreprenor în dezvoltarea economiilor naţionale şi internaţionale, încurajarea participării economice a femeilor, crearea condiţiilor favorabile pentru dezvoltarea afacerilor mici şi mijlocii şi prezentarea experienţelor de succes ale femeilor-antreprenor din Suedia, Austria, Olanda şi Germania.

Doris Pack, preşedinta OF a PPE a declarat în debutul evenimentului că subiectul discutat nu este unul întâmplator.

“Europa a trecut printr-o criză economică profundă, fapt care a afectat calitatea vieţii femeilor, în mod special. Suntem aici pentru a identifica problemele şi a elabora soluţii în vederea implicării unui număr cât mai mare de femei în procesele economice şi politice din ţările noastre,” s spus Doris Pack.

Nighina Azizov, secretarul politic al OF PLDM, care a participat la Academia de Vară a OF a PPE a transmis un mesaj de mulţumire organizatorilor pentru oportunitatea de a comunica problemele economice cu care se confruntă femeile din Europa într-un context internaţional.

“Modelele de succes în antreprenoriat prezentate de colegele noastre sunt exemple clare că femeile sunt responsabile, dedicate, orientate pe soluţionarea problemelor şi au un loc important în dezvoltarea business-ului. Este necesar să organizăm cât mai multe instruiri pentru dezvoltarea abilităţilor de antreprenoriat. Dacă o femeie creşte un copil, în aceeaşi măsură poate dezvolta şi o afacere,” a spus Nighina Azizov.

La finele Academiei de Vară au fost elaborate recomandări pentru definitivarea Rezoluţiei Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European “Femeile şi antreprenoriatul”, care va servi drept instrument pentru pledoariile de viitor în cadrul Parlamentului European.

Sursa: www.pldm.md

Oraşul Soroca va avea un Complex Memorial TLDM Youth Club 2.0 a organizat Şcoala de Traineri