Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

A fost făcut public Topul celor mai influenţi politicieni ai lunii iulie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 august 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă este cel mai influent politician al lunii iulie din Republica Moldova. Iurie Leancă a acumulat 277 de puncte.

Pe locul doi se plasează liderul PLDM, Vlad Filat, cu 229 de puncte. Rezultatele Topului 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii iulie, elaborat de către Institutul de Analiză şi Consultanţă “Politicon”, a fost dat publicităţii astăzi, 5 august, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit preşedintelui “Politicon”, Anatol Ţăranu, premierul Republicii Moldova se menţine pe prima poziţie datorită pârghiilor politice de care dispune, dar şi calităţilor personale.

“Iurie Leancă pe bună dreptate ocupă această poziţie, deoarece înregistrează succese remarcabile. Şi vizitele pe care le-a efectuat peste hotarele ţării au demonstrat capacitatea sa de bun negociator”, a spus Anatol Ţăranu.

Referindu-se la poziţia în top a liderului PLDM, preşedintele “Politicon” a spus că, deşi nu ocupă o funcţie publică, Vlad Filat se menţine în fruntea clasamentului, ceea ce vorbeşte despre influenţa sa politică în actul de guvernare, în calitate de preşedinte al PLDM.

O surpriză a topului o constituie pozitiile ocupate în premieră de ministrul de Externe, Natalia Gherman (locul 4), ministrul Educaţiei, Maia Sandu (locul 5) şi vicepremierul pe Reintegrare, Eugen Carpov (locul 10).

Directorul Institutului “Politicon”, Anatol Ţăranu explică poziţiile pe care s-au clasat cele două doamne prin prestaţia excelentă pe care au demonstrat-o.

Astfel, în luna iulie, Natalia Gherman a avut câteva vizite extrem de importante, atât în Europa, cât şi la Moscova, primele în calitate de ministru de Externe, şi s-a descurcat excelent, a spus preşedintele “Politicon”.

Cât priveşte popularitatea ministrului Educaţiei, Maia Sandu, aceasta se datorează poziţiei intransigente pe care a demonstrat-o în perioada BAC-ului. Ţăranu a menţionat că Maia Sandu este “prima doamnă care a deschis frontul împotriva corupţiei din sistemul de educaţie”.

La elaborarea topului au participat 33 de experţi, care dau aprecieri politicienilor cu note de la 1 la 10, conform influenţei reale asupra deciziilor politice din ţară, vizibilităţii în mass-media, popularităţii publice şi perspectivelor politice.

Sursa: www.pldm.md

Preşedintele PLDM a avut o întrevedere cu activul din Drochia Vlad Filat: Alianţa pentru Integrare Europeană — între eşec şi performanţă