Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele PLDM a avut o întrevedere cu activul din Drochia

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 august 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În cadrul vizitei efectuate în raionul Drochia, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din satele Mândâc şi Popeştii de Sus. La şedinţa de lucru au participat deputatul PLDM, Tudor Deliu, preşedintele OT Drochia a PLDM, Andrei Marian, responsabilii de microsectoare, primari şi consilieri locali ai PLDM.

În cadrul discuţiilor au fost puse analizate subiecte ce vizează construcţia de partid, dar şi domeniile educaţiei, agriculturii, justiţiei, muncii şi protecţiei sociale.

În satul Mândâc, membrii de partid au avut şi câteva solicitări către liderul PLDM.

Prima vizează trecerea parcului din gestiunea Ministerului Culturii în cea a autorităţilor locale. Parcul a fost înfiinţat în anul 1986 şi se întinde pe o suprafaţă de 16, 4 hectare. La moment, zona verde se află într-o stare deplorabilă şi asta deoarece de mulţi ani nu s-a investit nici un leu în protecţia parcului. Pentru a-l scoate din paragină, sunt necesare lucrări de restaurare, construcţie ecologică şi de delimitare a hotarelor parcului în scopul asigurării regimului de protecţie.

Deputatul Tudor Deliu a promis că fracţiunea PLDM din parlament va interveni cu un proiect de lege în acest sens, iar Vlad Filat s-a arătat disponibil să ofere suportul necesar pentru a fi construită în sat o porţiune de drum în lungime de 1500 de metri.

Răspunzând unor solicitări parvenite la întâlnirea cu activul de partid din satul Popeştii de Sus, Vlad Filat a promis ca va întreprinde măsurile necesare pentru a asigura cu mobilier şi calculatoare sala de informatică a instituţiei de învăţământ din localitate.

La sfârşitul întâlnirilor, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor liberal democraţi.

Vlad Filat a devenit cetăţean de onoare al satului Ţarigrad

Locuitorii satului Ţarigrad, raionul Drochia, vor beneficia de apă potabilă de calitate. Aici a fost dat azi în exploatare un apeduct cu o lungime de 45 de mii de metri.

La ceremonia de inaugurare au participat preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, deputatul Tudor Deliu, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Drochia a PLDM, preşedintele raionului, Andrei Marian, primari şi consilieri locali ai PLDM, dar şi beneficiarii direcţi ai proiectului.

Apeductul a fost sfinţit de un sobor de preoţi.

Construcţia apeductului a demarat pe timpul când Vlad Filat ocupa funcţia de premier al Republicii Moldova.

Primarul satului Ţarigrad, Iurie Ostavciuc a declarat că darea în exploatare a apeductului este un eveniment aşteptat de foarte mult timp de cei 5 mii de localnici. Proiectul a costat 2 mln 372 mii de lei, dintre care contribuţia comunităţii a constituit 254 mii de lei, restul sumei fiind alocată din Bugetul de stat.

“Acum cetăţenii vor avea apă potabilă la robinet şi suntem mândri că am reuşit, cu ajutorul autorităţilor centrale, dar şi cu susţinerea nemijlocită a lui Vlad Filat să modernizăm satul nostru. Atunci când există conlucrare între autorităţile locale şi cele centrale, se pot realiza lucruri frumoase”, a spus primarul.

Liderul PLDM, Vlad Filat a menţionat în context că acest exemplu este demn de urmat de toţi primarii din Moldova.

“Când îţi propui un scop şi îl urmezi, acesta se realizează. Apa de calitate înseamnă viaţă şi sănătate şi un trai mai bun pentru oameni. Să fiţi la fel de hotărâţi şi insistenţi şi în realizarea altor proiecte importante pentru satul dumneavoastră şi vă asigur că veţi avea tot sprijinul necesar din partea PLDM”, a spus Vlad Filat.

“La Ţarigrad urmează să fie construit un Centru de sănătate şi să fie reparat gimnaziul. Trebuie să depunem toate eforturile pentru ca să creăm condiţii moderne în instituţiile în care copiii noştri îşi fac studiile. Avem capacitatea necesară şi proiectul realizat deja trebuie să ne încurajeaze să continuăm în aceeaşi manieră. Împreuna vom reuşi să îndeplinim toate scopurile propuse pentru ca să trăim mai bine în ţara noastră”, a declarat liderul PLDM.

Pentru contribuţia pe care a avut-o la implementarea proiectului de aprovizionare cu apa potabilă, primarul localităţii i-a conferit lui Vlad Filat titlul de cetăţean de onoare al satului Ţarigrad, titlu pe care liderul PLDM l-a primit cu multă bucurie.

Vlad Filat a vizitat biserica şi din satul Ţarigrad, care se afla in proces de construcţie.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul PLDM din Râşcani A fost făcut public Topul celor mai influenţi politicieni ai lunii iulie