Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul PLDM din Râşcani

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 august 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut, pe data de 2 august, o întrevedere cu activul Organizaţiei Teritoriale (OT) Râşcani. La eveniment au mai participat vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, preşedintele OT Râşcani a PLDM, Alexandru Cheptănaru, preşedintele raionului Râşcani, Ion Parea, dar şi consilieri raionali, locali, primari, preşedinţii organizaţiilor primare din raion.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică actuală şi priorităţile de guvernare, construcţia de partid şi consolidarea structurilor teritoriale ale partidului.

La începutul şedinţei, preşedintele OT Râşcani a PLDM, Alexandru Cheptănaru, a făcut bilanţul activităţilor din ultima perioadă şi, împreună cu Vlad Filat, dar şi cu membrii de partid, au trasat sarcinile de viitor.

“Avem o echipă puternică, unită şi muncim cot la cot toţi cei 1000 de membri pentru a îndeplini promisiunile făcute în faţa cetăţenilor. Din numele colegilor vă mulţumim că aţi venit să vedeţi rezultatele muncii noastre”, a spus preşedintele OT.

Vlad Filat a mulţumit tuturor pentru activitatea de zi de zi, pentru ca localităţile din Republica Moldova să se dezvolte, iar în rezultat oamenii să beneficieze de condiţii decente de trai.

“Acum este necesar să continuăm implementarea proiectelor demarate. Prin muncă şi prin efortul unit al întregii echipe a PLDM, la nivel local şi la cel naţional, s-a reuşit implementarea multor proiecte ce vizează domeniul sănătăţii, educaţiei, justiţiei etc. Cetăţenii merită condiţii decente de trai, iar noi trebuie să muncim pentru duce la bun sfârşit promisiunile făcute”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM s-a întâlnit şi cu activul de partid din satul Şaptebani, raionul Râşcani.

La sfârşitul întâlnirii, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor PLDM.

Preşedintele PLDM a participat la sărbătoarea “Ultimul snop” în satul Şaptebani

În cadrul vizitei efectuate în raionul Râşcani, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a participat la sărbătoarea “Ultimul snop” în satul Şaptebani. Aici au mai fost prezenţi vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, preşedintele OT Râşcani a PLDM, Alexandru Cheptănaru, preşedintele raionului Râşcani, Ion Parea, agricultorii colectivului SRL Stâncăuţi, condus de Alexandru Irimciuc.

Vlad Filat a menţionat că momentul este unul emoţionant.

“Aveţi câmpuri foarte frumoase. În ciuda condiţiilor meteorologice, aţi crescut o roadă bogată. Şi asta demonstrează faptul că, prin efort, cu o bună organizare şi prelucrare a pământului cu utilaj modern, agricultura poate aduce profit şi răsplăti munca ţăranilor. Vreau să vă asigur că Ministerul Agriculturii va interveni cu un proiect, care va prevedea compensarea pierderilor cauzate de condiţiile meteo nefavorabile”, a spus Vlad Filat.

Şi vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ i-a felicitat pe agricultori pentru roadă bogată.

“Am văzut în hambare grâu foarte frumos. Mă bucur că aţi identificat surse financiare şi aţi procurat tehnică modernă pentru a colecta roada. Aţi reuşit acest lucru pentru că sunteţi oameni gospodari şi harnici”, a spus Valeriu Streleţ.

Preşedintele raionului Râşcani, Ion Parea a menţionat că în satul Şaptebani sărbătoarea “Ultimul snop” este o tradiţie.

“În ciuda tuturor fenomenelor naturale, mă refer la grindina care a distrus plantaţiile, agricultorii au reuşit să colecteze grâul şi să-l depoziteze. Susţinem iniţiativa Ministerului Agriculturii de a lansa cât mai multe rachete antigrindină şi de a preveni distrugerile în agricultură”, a spus preşedintele raionului.

La râdul său, liderul SRL-ului Stâncăuţi, Alexandru Irimciuc, i-a mulţumit liderului PLDM, Vlad Filat, pentru că a acceptat invitaţia de a veni la sărbătoare şi i-a demonstrat câmpurile pe care se cultivă soia şi sfecla de zahăr.

Tot în Şaptebani, liderul PLDM a vizitat fântâna arteziană, care aprovizionează cu apă o buna parte a satului, precum şi liceul frecventat de 143 de copii, unde recent a fost instalat sistemul de încălzire pe bază de biomasă. Pentru implementarea proiectului s-au cheltuit 90 mii de lei, bani alocaţi de Uniunea Europenă. Evaluând necesităţile liceului, Vlad Filat a promis că va dota instituţia şcoalară cu mobilier pentru bucătărie şi 10 calculatoare. De asemenea, grădiniţa din satul Recea, frecventată de 124 de copii, va fi utilată cu mobilier nou pentru dormitor.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Floreşti Preşedintele PLDM a avut o întrevedere cu activul din Drochia