Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Floreşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 august 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 1 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Floreşti. În cadrul acestei vizite, Vlad Filat, însoţit de vicepreşedinţii PLDM: Octavian Grama şi Iurie Ţap, a vizitat satele Ciutuleşti, Mărculeşti şi Băhrineşti. În satul Ciutuleşti, liderul PLDM a inspectat cum au fost efectuate lucrările de reconstrucţie la grădiniţa de copii şi la Centrul medicilor de familie. În satul Băhrineşti, Vlad Filat a vizitat Casa de cultură, Oficiul medicilor de familie şi Gradiniţa de copii. Toate proiectele au fost demarate pe timpul când Vlad Filat ocupa funcţia de premier al Republicii Moldova. De asemenea, liderul PLDM a vizitat Aeroportul Marculeşti.

Grădiniţa din s.Ciutuleşti, nu a funcţionat timp de 20 de ani. În urma unui proiect finanţat din bugetul de stat şi cel raional, dar şi cu o contribuţie din partea comunităţii, edificiul a fost reparat şi dat în exploatare. Lucrările au costat 1 mln 900 mii de lei. Vlad Filat a inspectat cum au fost efectuate lucrările de reconstrucţie, a vizitat încăperile din grădiniţă, a discutat cu educatoarele şi cu copiii.

“Este important ca sistemul educaţional, în general, să fie unul funcţional, iar aceasta înseamnă şi o educaţie preşcolară de calitate, în condiţii moderne, care să ajute copiii să se dezvolte multilateral. Acest proiect care demonstrează o dată în plus că, atunci când este dorinţă şi implicare, se poate”, a spus liderul PLDM.

Directoarea grădiniţei, Maria Brăgaru a menţionat că aici “copiii se simt ca în sânul familiei, iar educatoarele depun tot efortul să fie pentru ei ca nişte părinţi grijulii”.

Vlad Filat a mers şi la Centrul medicilor de familie din Ciutuleşti, pentru construcţia căruia s-au cheltuit 2 mln 400 mii lei, bani alocaţi de Banca Mondială.

În a doua parte a zilei, preşedintele PLDM s-a deplasat la Aeroportul Mărculeşti, care a fost înfiinţat în 1957 şi cuprinde o suprafaţă de 266 de hectare.

La sfârşitul vizitei în raionul Floreşti, Vlad Filat a vizitat Casa de cultură, Grădiniţa de copii şi Oficiul medicilor de familie din s. Băhrineşti.

Pentru renovarea Casei de cultură, din Fondul de dezvoltare regională s-au cheltuit peste 3 mln de lei.

“Dincolo de infrastructura necesară, servicii educaţionale sau de sănătate, satele noastre au nevoie şi de un de un edificiu cultural. În cazul dat avem un exemplu de centru cultural multifuncţional, cu bibliotecă, acces la internet, etc. Un lucru este cert, satele din Republica Moldova se modernizează şi asta e o motivaţie în plus să continuăm munca pentru ca în fiecare localitate să oferim cetăţenilor toate serviciile”, a spus Vlad Filat.

De asemenea, preşedintele PLDM a vizitat Grădiniţa de copii, pentru renovarea căreia s-au cheltuit 3 mln 220 de mii de lei. Grădiniţa este frecventată de 90 de micuţi.

“Fiecare copil din Republica Moldova trebuie să aibă acces garantat la instituţiile preşcolare. Este, în primul rând, o pregătire sănătoasă pentru procesul de studii, dar şi o posibilitate de socializare. Mă bucur când merg în localităţi şi văd grija faţă de copii, pe care o poartă primarii, comunitatea, în general. Desigur, mai avem de muncit pentru ca să oferim condiţii mai bune, dar este important că s-a urnit carul, că ne mişcăm înainte, că se construieşte şi se creează condiţii pentru copii şi oameni, în general”, a spus Vlad Filat.

La sfârşitul vizitei sale în satul Băhrineşti, liderul PLDM a vizitat Oficiul medicilor de familie, care prestează servicii medicale pentru la 2 mii de cetăţeni.

Vlad Filat a avut o întrunire cu activul PLDM din Floreşti

În cadrul vizitei efectuate în raionul Floreşti, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul Organizaţiei Teritoriale (OT). De asemenea, la întâlnire au participat vicepreşedinţii PLDM: deputatul Iurie Ţap, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Floreşti a partidului, şi Octavian Grama, viceministru al sănătăţii, consilieri raionali, locali, primari, preşedinţii organizaţiilor primare din raion.

Preşedintele OT Floreşti a PLDM, Iurie Ţap a făcut o prezentare a activităţii organizaţiei şi a trasat planurile de viitor.

“OT Floreşti este o echipă puternică. Acolo, unde în funcţii de conducere sunt colegii noştri — avem o bună organizare şi rezultate concrete. Împreună vom reuşi să ducem la bun sfârşit promisiunile asumate în faţa cetăţenilor şi vom crea condiţii moderne de trai, pentru ca cetăţenii să nu mai plece peste hotarele ţării”, a spus preşedintele OT.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a mulţumit membrilor de partid pentru munca depusă şi i-a îndemnat să depună toate eforturile pentru a duce la bun sfârşit angajamentele asumate în campania electorală.

De asemenea, Vlad Filat i-a informat pe cei prezenţi despre decizia Consiliului Politic Naţional (CPN) de a convoca pe data de 8 decembrie 2013 Congresul VI al PLDM, la care va fi adoptat un Program Politic nou.

“Va fi un eveniment foarte important pentru dezvoltarea partidului, dar până atunci urmează să desfăşurăm în toate organizaţiile conferinţele teritoriale, să totalizăm rezultatele activităţii noastre şi să desemnăm delegaţii la congres”, a spus liderul PLDM.

La sfârşitul întâlnirii, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor PLDM.

Tot astăzi, liderul PLDM s-a întâlnit cu membrii organizaţiilor primare a PLDM din Domulgeni, Prodăneşti, Ştefăneşti, Caşunca, Roşietici, Ghindeşti, Ciutuleşti, Băhrineşti, Prajila, Lunga, Mărculeşi şi Sevirova.

În urma alegerilor locale din 5 Iunie 2011, echipa PLDM din Floreşti a obţinut 9 mandate de primar, 114 mandate de consilieri locali şi 8 mandate de consilieri raionali.

Vlad Filat a participat la darea în exploatare a Centrului de Sănătate din Prodăneşti

La 1 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a participat la darea în exploatare a Centrului de Sănătate din satul Prodăneşti, raionul Floreşti. La eveniment au participat vicepreşedinţii PLDM: deputatul Iurie Ţap, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Floreşti a partidului, şi Octavian Grama, viceministru al sănătăţii, precum şi consilieri locali şi raionali liberal democraţi.

Directoarea Centrului de Sănătate, Margareta Pintilie a declarat că pentru construcţia edificiului au fost cheltuiti 1 mln 700 lei, bani alocaţi de Banca Mondială în cadrul proiectului “Servicii de sănătate şi asistenţă socială”.

“Este o zi aşteptată de întreg satul. Multumesc tuturor celor care au contribuit la construcţia acestui centru. Felicit lucrătorii medicali pentru faptul că vor beneficia de condiţii moderne de muncă şi vrem să asigurăm cetăţenii că vom presta servicii medicale de calitate.”

În luarea sa de cuvânt, liderul PLDM, VLad Filat şi-a exprimat bucuria pentru faptul că proiectul demarat în 2010 a ajuns în fază finală, iar oamenii vor putea face investigaţiile necesare la cel mai înalt nivel şi vor primi ajutor medical profesionist.

“Reforma în sănătate poate fi implementată doar prin crearea unui sistem funcţional de ocrotire a sănătăţii. Aceasta înseamnă infrastructură adecvata, medici profesionişti, echipament medical modern. Este important să ne concentram eforturile asupra unor acţiuni de prevenire şi depistare precoce a bolilor, pentru că sănătatea e cel mai de preţ lucru pe care îl avem”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, viceministrul sănătăţii, Octavian Grama, a menţionat că negocierile cu Banca Mopndială şi cu partenerii externi vor continua în toamnă, având drept scop deschiderea a încă 34 de astfel de centre, precum şi construcţia unui spital regional.

Bucuria evenimentului a fost împărtăşită şi de cetăţenii prezenţi la darea în exploatare a centrului, care nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Spitalul raional din Floreşti pentru investigaţii. Ei au mulţumit liderului PLDM pentru sprijinul oferit la implementarea proiectului.

Centrul de Sănătate va deservi circa 6.000 de oameni din patru localităţi: Prodăneşti, Căpresti, Domulgeni şi Ştefăneşti.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat în vizită de lucru în satul Mihăileni, raionul Râşcani Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul PLDM din Râşcani