Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat în vizită de lucru în satul Mihăileni, raionul Râşcani

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 august 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 2 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, întreprinde o vizită de lucru în raionul Râşcani. Vlad Filat este însoţit de vicepreşedinţele PLDM, Valeriu Streleţ, preşedintele raionului Râşcani, Ion Parea, şi preşedintele Organizaţiei Teritoriale (OT) Râşcani, Alexandru Cheptănaru.

Mai întâi, Vlad Filat s-a aflat în satul Mihăileni, unde a vizitat postul de salvatori şi pompieri, Centrul de sănătate, Liceul Eugen Coşeriu şi instituţia de tip sanatorial, aflată într-o stare deplorabilă.

Postul de salvatori şi pompieri a fost renovat recent, iar la moment aici activează 4 pompieri. Pentru renovare, Consiliul Raional, mai mulţi agenţi economici, dar şi autorităţile locale aualocat peste 120 mii de lei. Din aceşti bani a fost schimbat acoperişul, tavanul, podeaua, tencuiţi pereţii, instalate uşile şi ferestrele. La plecare, liderul PLDM a promis că va dona un televizor şi un calculator pentru personalul de aici.

Un alt obiectiv vizitat a fost Centrul de sănătate pentru construcţia căruia, din sursele Băncii Mondiale, s-au alocat 2 mln 700 mii de lei. Centrul deserveşte 4340 de cetăţeni. Primarul satului, Valeriu Cecan, l-a informat pe liderul PLDM că instituţia nu dispune echipament necesar şi mobilier. Vlad Filat a promis că va depune toate demersurile pentru remedierea acestei situaţii, or “este foarte important să avem oameni sănătoşi, care să se bucure de atenţia cuvenită, iar în caz de necesitate să poată beneficia de servicii medicale de calitate”.

Conducerea PLDM a vizitat Liceul Eugen Coşeriu şi a depus flori la bustul ilustrului om de ştiinţă, savant, lingvist, care s-a născut în satul Mihăileni.

Liceul este frecventat de 325 de copii. În prezent, aici se efectuează reparaţii curente, se construieşte biblioteca, deja a fost instalat sistemul de încălzire pe bază de biomasă.

“Modernizarea sistemului de educaţie este una din priorităţile PLDM, de aceea vom depune toate eforturile pentru ca şcolile din ţară să fi reparate şi dotate cu tehnica necesară. Avem nevoie de copii deştepţi”, a reiterat Vlad Filat şi a promis conducerii liceului 10 computere.

Tot la Mihăileni, liderul PLDM a vizitat Sanatoriul “Salvia”, construit în anul 1985, dar care, la moment, se află într-o stare dezastruoasă.

Pe timpuri, instituţia curativă a fost una dintre cele mai bune în zona de nord a Moldovei, vestită pentru apele sale minerale. Primarul satului a lansat propunerea de a trece sanatoriul în gestiunea autorităţilor locale şi a identifica sursele necesare pentru a repune instiuţia în circuitul balnear.

Vlad Filat a suţinut această idee şi a promis că o va analiza. “Este regretabil că se distruge un sanatoriu, unde oamenii s-ar fi putut odihni şi întrema sănătatea. Vom căuta să rezolvăm această situaţie”, a menţionat liderul PLDM.

La sfârşitul vizitei la Mihăileni, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid.

Sursa: www.pldm.md

TLDM Youth Club 2.0 a organizat Şcoala de Traineri Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Floreşti