Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a marcat aniversarea a 22-a de la declararea independenţei R. Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 august 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În dimineaţa zilei de 27 august, preşedintele PLDM, Vlad Filat, însoţit de deputaţi, miniştri liberal democraţi, şefi de agenţii şi simpli membri de partid au depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Potrivit lui Vlad Filat, Ziua Independenţei este un bun prilej pentru a face o evaluare a situaţiei în care suntem şi a celor ce urmează să facem, pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să trăiască într-un veritabil stat liber, democratic, European şi prosper.

De asemenea, în această zi trebuie să-i cinstim pe cei care au avut curajul în 1991 să voteze pentru Independenţa Republicii Moldova, să pună bazele dezvoltării ţării noastre pe o cale democratică, susţine Vlad Filat.

În acest sens, liderul PLDM a trimis mesaje de felicitare personale fiecărui deputat al Primului Parlament al R. Moldova, semnatar al Declaraţiei de Independenţă.

În după-amiaza zilei, Vlad Filat a depus flori la monumentul “Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial “Eternitate”, în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova.

Vlad Filat: Sunt convins că Republica Moldova are un mare viitor

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova. În mesaj se spune că ziua de 27 august are o încărcătură simbolică specială, ce ne uneşte în jurul ideii de libertate, de solidaritate, ne inspiră speranţă şi încredere.

“Astăzi, mai mult ca oricând avem nevoie de unitate şi responsabilitate pentru a reuşi în atingerea obiectivului nostru de integrare în familia ţărilor europene. Sunt convins că Republica Moldova are un mare viitor şi cred cu tărie că statul nostru poate deveni unul cu un înalt nivel de democraţie şi prosperitate, iar cetăţenii săi — oameni fericiţi, aici, acasă”, se menţionează în mesaj.

De asemenea, preşedintele PLDM, Vlad Filat a transmis mesaje individuale fiecărui deputat al primului Parlament al Republicii Moldova, semnatar al Declaraţiei de Independenţă, în care i-a felicitat pentru curajul şi voinţa de care au dat dovadă.

“Prin votul pentru Independenţă, Dumneavoastră aţi curmat starea de vitregie în care s-a aflat poporul nostru decenii la rând. Prin votul pentru Independenţă, Dumneavoastră aţi îndreptat cursul istoriei în albia normalităţii. La 27 August 1991, aspiraţia de libertate a poporului nostru s-a împlinit. Pe harta lumii a apărut un nou stat — Republica Moldova, iar semnătura Dumneavoastră sub textul Declaraţiei de Independenţă este o piatră la temelia acestui stat”, se spune în mesaj.

În numele tuturor membrilor PLDM şi al său personal, Vlad Filat a promis că va urmări constant împlinirea cauzei pentru care au luptat semnatarii Declaraţiei de Independenţă.

“Vom munci cu acelaşi devotament pentru a construi un viitor demn pentru Republica Moldova şi cetăţenii săi, un viitor prosper în familia popoarelor europene. Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru ţara noastră”, se spune în finalul mesajului de felicitare.

Sursa: www.pldm.md

Gazoductul Iaşi-Ungheni va contribui la fortificarea statului suveran şi independent, Republica Moldova, consideră Vlad Filat Vlad Filat — în vizită de lucru în oraşul Ungheni