Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Omagiu Limbii Române

|versiune pentru tipar||
PLDM / 31 august 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Cu ocazia sărbătorii “Limba noastră cea română”, marcată la 31 august, conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova, fracţiunea parlamentară a PLDM, membri de partid au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ulterior, liberal democraţii au mers pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, unde au lăsat câte o floare la busturile de granit ale marilor personalităţi de cultură.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a declarat că limba mamei este cel mai de preţ lucru pe care îl are un om de la naştere, pentru că “prin ea ne exprimăm, ne transmitem gândurile şi năzuinţele, ea ne reprezintă şi ne defineşte ca neam”.

“Trebuie să recunosc că statul nu a făcut suficient pentru promovarea şi susţinerea limbii române, a vorbirii corecte. Este necesar să venim cu acţiuni concrete pentru a crea condiţii de studiere a limbii române, de promovare a ei. Avem de muncit la acest capitol, or limba trebuie învăţată şi cultivată pe parcursul întregii vieţi”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM a mai spus că şi-ar fi dorit să aducă un omagiu şi regretatului Dumitru Matcovschi, dar speră că acest gest va fi posibil la anul viitor, bustul poetului ocupându-şi locul binemeritat în rândul clasicilor literaturii române.

Vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici a ţinut să transmită felicitări cu ocazia sărbătorii naţionale “Limba noastră cea română”.

“Felicit toţi cetăţenii RM cu ocazia acestei frumoase sărbători şi doresc tuturor sa vorbim o limba română corectă, să ne cunoaştem istoria şi să contribuim la consolidarea statului nostru”, a spus Liliana Palihovici.

La rândul său, vicepreşedintele PLDM, liderul fracţiunii parlamentare, Valeriu Streleţ a menţionat că “de rând cu Ziua Independenţei, sărbătoarea «Limba noastră cea română» vine să consolideze rădăcinile noastre istorice, sentimentul de popor, de naţiune pentru a perpetua în timp şi a face lucruri frumoase pentru urmaşii noştri”.

Ziua Limbii Române este sărbătorită în Republica Moldova începând cu 1990. Din anul curent, această sărbătoare este marcată oficial şi în România.

Sursa: www.pldm.md

Sărbătoare cultural-sportivă la Edineţ, sub patronajul lui Vlad Filat Locuitorii din Zagarancea au un cămin cultural nou