Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Sărbătoare cultural-sportivă la Edineţ, sub patronajul lui Vlad Filat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 31 august 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 31 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a participat la sărbătoarea cultural-sportivă, care s-a desfăşurat la Edineţ. La eveniment au fost prezenţi şi vicepreşedinţii PLDM, Liliana Palihovici şi Valeriu Streleţ, deputaţi, miniştri liberal-democraţi, precum şi sute de admiratori ai sportului.

Manifestarea este raliată sărbătorilor naţionale: Ziua Independenţei şi Ziua Limbii şi se desfăşoară sub patronajul liderului PLDM, Vlad Filat, cu implicarea directă a membrilor PLDM din raionul Edineţ.

În cadrul sarbatorii, doritorii au avut posibilitatea să participe la diferite probe sportive, cum ar fi trânta, tenis de masă, jocul de dame, şah, box, tragerea otgonului, alergări, precum şi la concursul desenului pe asfalt.

Vlad Filat a spus că este fericit să participe alături de colegii din PLDM la această sărbătoare.

“Sunt sigur ca în cadrul evenimentelui de astăzi vom avea parte de spectacol, de energie pozitivă şi consolidată şi vom demonstra că împreună suntem mai buni, mai puternici, împreună putem să realizăm tot ce ne propunem”, a menţionat liderul PLDM.

Vlad Filat a ţinut să mulţumească organizatorilor evenimentului, care a devenit deja o tradiţie la Edineţ.

“Sper foarte mult că acest exemplu să prindă rădăcini şi în alte localităţi din Republica Moldova. Mă bucur să văd atâţia oameni bine dispuşi, cu zâmbetul pe buze, foarte activi. E o dovadă că asemenea acţiuni sunt benefice şi trebuie organizate cât mai des. Este foarte important să promovăm sportul şi cultura în fiecare zi, deoarece doar aşa ne vom putea realiza ca cetăţeni, ca neam, ca ţară”, a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM şi-a amintit că, pe când era elev în satul său de baştină — Lăpuşna, din raionul Hânceşti, a participat deseori la competiţii sportive, practicând mai ales trânta, dar şi că a făcut la un moment dat sport de performanţă.

Şi vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici, a menţionat că are o deosebită plăcere să participe la acest frumos eveniment.

“Apreciez dorinţa de a marca cele două sărbători naţionale prin organizarea de evenimente cultural-sportive în comunitatea Dvs. Sunt sigură că, pe lângă cei care vor ieşi învingători şi vor primi premii de valoare, vor avea cu toţii de câştigat, în primul rând, multe emoţii pozitive”, a spus Liliana Palihovici.

Şi Valeriu Streleţ, vicepreşedinte al PLDM, a apreciat evenimentul, subliniind energia pozitivă emanată de participanţi.

“Am văzut foarte multă lume bună, cu ochi sclipind de bucurie şi zâmbete. Această energie ne va ajuta să reuşim să organizăm şi alte evenimente de acest gen”, a menţionat Valeriu Streleţ.

Unul din organizatorii sărbătorii, Aurelia Mitriniuc, a ţinut să mulţumească liderului PLDM pentru suportul constant oferit şi pentru implicare.

“Vlad Filat este aşteptat de foarte multă lume. Fiecare dintre cei prezenţi aici are posibilitatea să se apropie de liderul PLDM cu o problemă sau sugestie. Vă mulţumesc pentru că ne sunteţi alături”, a spus Aurelia Mitriniuc.

La finele sărbătorii, câştigătorii probelor sportive au fost premiaţi cu medalii şi diplome.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost colectate surse financiare pentru tânărul Dmitrii Covalciuc, diagnosticat cu adenom hipofizar, care necesită tratament specializat. Vlad Filat nu a rămas indiferent faţă de soarta tânărului, donând pe contul acestuia o anumită sumă. În acelaşi timp, liderul PLDM a adus în dar Centrului raional de Tineret trei mese de tenis.

Sursa: www.pldm.md

Tinerii liberal democraţi au participat în campania electorală pentru Bundestagul german Omagiu Limbii Române