Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tinerii liberal democraţi au participat în campania electorală pentru Bundestagul german

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 august 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Timp de 6 zile, o delegaţie a tinerilor liberal democraţi s-a aflat în Germania, unde a participat la campania electorală a Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), partidul cancelarului german Angela Merkel. Tinerii au fost la Berlin, Koln şi Dusseldorf, unde s-au întâlnit cu reprezentanţi ai CDU şi ai Junge Union, Organizaţia de Tineret a CDU, factori de decizie din cadrul parlamentului german, Cancelariei Federale şi parlamentului landului Renania de Nord, reprezentanţi ai mediului de afaceri.

“Este o vizită foarte importantă pentru consolidarea trendului ascendent al relaţiilor moldo-germane, atât la nivel instituţional, cât şi politic, TLDM având o cooperare foarte bună cu Junge Union, care este cel mai important partid de pe arena politică germană”, a menţionat George Mocanu, preşedintele TLDM, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

“Cum a demonstrat şi vizita doamnei cancelar Merkel, Germania nu pune la îndoială orizontul european al Republicii Moldova”, a declarat Dr. Christoph Istrang, şeful biroului pentru relaţii bilaterale cu ţările Europei Centrale, de Est şi de Sud-Est, Asiei Centrale şi Caucazului de Sud, în cadrul unei întrevederi bilaterale la Cancelaria Federală.

Tinerii liberal democraţi au mai avut şedinţe de lucru cu Bertil Wetinger, directorul biroului de relaţii externe al Uniunii Creştin-Democrate (CDU); Philipp Mißfelder, preşedintele Junge Union; Alexander Humbert, secretar general al Junge Union; Jens Paulus, coordonator pentru Europa şi America de Nord în cadrul Departamentului Cooperare Europeană şi Internaţională al Fundaţiei Konrad Adenauer; Tobias Kempermann, director al reprezentanţei din Berlin a EWE, una din cele mai importante companii din sectorul energetic; Mike Cosse, şef al departamentului comunicare instituţională şi politică al grupului E-Plus, unul dintre operatorii germani de telefonie mobilă.

Vineri 23 august, delegaţia TLDM a fost prezent la un eveniment electoral cu participarea cancelarului german, Angela Merkel, în Recklinghausen, landul Renania de Nord.

Vizita în Germania este organizată ca urmare a invitaţiei lui Philipp Mißfelder, deputat în Bundestagul german, preşedintele Junge Union şi cu suportul Konrad Adenauer Stiftung.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM — în vizită de lucru în satele Risipeni şi Făleştii Noi Sărbătoare cultural-sportivă la Edineţ, sub patronajul lui Vlad Filat