Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a demarat consultări în problema finanţelor publice locale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a convocat azi, la sediul partidului, o şedinţă comună a deputaţilor, miniştrilor, factorilor de decizie din guvern, preşedinţilor de raioane, a reprezentanţilor Asociaţiei Primarilor Liberal-Democraţi în perspectiva adoptării în lectură finală şi implementării Legii cu privire la finanţele publice locale.

Dezbaterile au vizat o nouă abordare în procesul de gestionare a finanţelor publice, în scopul perfecţionării actualului sistem, eliminării discrepanţelor în relaţiile interbugetare dintre administraţiile locale de nivel 1 şi 2 şi asigurării autonomiei financiare a APL.

Participanţii la discuţii au dezbătut despre posibilitatea alocării directe a transferurilor de la Ministerul Finanţelor către administraţia publică locală, ceea ce ar simplifica şi corecta disparităţile existente şi ar oferi un sistem echitabil de partajare a veniturilor. În plus, s-a propus crearea unui Fond de Susţinere Financiară (FSF), care va oferi trasferuri de echilibrare primăriilor cu o capacitate fiscală mai mică şi cu necesităţi mai mari de servicii.

În urma dezbaterilor s-a convenit să fie continuate consultările cu reprezentanţii administraţiei publice locale de nivelul 1 şi 2, dar şi cu partenerii din cadrul coaliţiei de guvernământ.

Amintim că Partidul Liberal Democrat din Moldova este formaţiunea politică cu cea mai numeroasă reprezentare în administraţia publică locală.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM monitorizează implementarea proiectului Parcul Ţaul Fracţiunea PLDM în CMC: În consiliul municipal s-a creat o alianţă liberal-comunistă